Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Databáze Progress - má to ještě nějaký vývoj?

Je to spíš akademická okázka. Používáme v práci systém, který podle všeho využívá databázi Progress. Něco tak pomalého a uživatelsky nepřívětivého jsem dlouho neviděl. Přes rok bojujeme, aby se toho majitel zbavil, ale znáte to...
Dodavatel není schopný (nebo ochotný) s tím pohnout podle našich požadavků a mě by zajímalo, jestli tak za nic stojí ta aplikace, nebo to prostě na Progressu uzpůsobit nejde. Já vím, že těch informací je pomálu, ale odborník nejsem a z nich nic nevydoluju.
Tedy - co to je vlastně zač, Progress?

Předmět Autor Datum
Dobre, napíšem to trochu inak aj keď DB Progress absolútne nepoznám. Jedlo = Progress, Kuchár = Pro…
Peter Širka (Širo) 07.05.2013 07:21
Peter Širka (Širo)
no, když v tomhle příměru budeme pokračovat, tak sebelepší kuchař neudělá z paprik, okurek a rajčat…
kmochna 07.05.2013 09:05
kmochna
K té pomalosti - to může být způsobeno i hardwarem, záleží na objemu dat a dalších parametrech. Nebo…
host 07.05.2013 08:56
host
Po jak dlouhý době? Hm, květen... Byl instalován nový hardware pro terminál u stroje. Zrychlení velm…
Zarniwúp 23.09.2013 00:09
Zarniwúp
V Progress lze udělat všechno, aplikace stojí za prd. I když dneska bych spíše volil databáze MySql… poslední
Rce. 23.09.2013 00:59
Rce.

Dobre, napíšem to trochu inak aj keď DB Progress absolútne nepoznám.

Jedlo = Progress, Kuchár = Programátor
Prídeš do reštaurácie a donesú ti veľmi zlé jedlo. Ty teraz vravíš, že to jedlo je úplne zlé a za to všetko môže to jedlo. Ja vravím, že asi chybu urobil kuchár a zle si prečítal recept.

Toľko k tomu.

K té pomalosti - to může být způsobeno i hardwarem, záleží na objemu dat a dalších parametrech. Nebo je špatně navržená/optimalizovaná databáze, to je taky možné.
A uživatelská přívětivost? Ta nemá s databází nic společného, "frontend" je naprogramován v něčem, záleží na vývojáři, jak to udělá.
Takže resumé: Progress v tom je nevinně. ;-)

Po jak dlouhý době? Hm, květen...
Byl instalován nový hardware pro terminál u stroje. Zrychlení velmi znatelné, teď už je to i přes drobné logické výhrady (které díky tomu zrychlení ztrácejí smysl, sice to stále zdržuje, ale desítky sekund se redukovaly na sekundy) v pohodě použitelné. Nevím, co tam bylo za HW původně.
Co jsem narychlo vytáhl z IT, tak teď by tam mělo být osmijádro s osmi GB paměti (víc jsem toho z něj opravdu nedostal, nebyl čas).... takže asi nějaké serverové letadlo.... :-)

V Progress lze udělat všechno, aplikace stojí za prd. I když dneska bych spíše volil databáze MySql nebo ještě lépe PostGreSQL. Nicméně nadáváš na rozhraní, které vyrobil někdo nad tou databází a je za tu nevhodnost zodpovědný. Jestli není ochoten s tím něco udělat, je jediná rada. Změnit dodavatele.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru