Avatar uživatele
TakaiSuzuki

Datum splatnosti? Je možné vyplnit dříve příkaz k úhradě, když na účtu nemám ještě peníze?

Je možné vyplnit příkaz k úhradě dřív než na účtu budou peníze? Resp. peníze přidjou 15.5.a já tudíž jestli je možné ten příkaz podat třeba o týden dříva vyplnit tam jen že datum splatnosti je 15.5. Je možné že by mi ta firma kam to posílám ten produkt poslala dřív a ne až jí přijdou ty peníze z toho účtu? Mám trošku v tomhle dilema.. :/

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? jendahun před 4366 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

No máš v tom opravdu zmatek !!
Peníze budou tvojí bankou převedeny v den splatnosti, tedy klidně za 14 dní.
Příkaz dáváš bance a ta peníze převádí dále. Obchodníci posílají zboží až po obdržení platby. Kdyby to nedělali zle by v našich podmínkách dopadli !!

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
jendahun

Možné to podle mne je,ale na účtu se dostaneš do mínusu a budeš platit nějaké penále,nebo úrok.Jedině pokud máš zřízený kontokorent a mínus srovnáš toho patnáctého,do konce měsíce,bude to asi bez poplatku.V kolonce "datum splatnosti"datum neuvedeš a tím banka příkaz zúčtuje následující den a ty můžeš dostat zboží po připsání částky na účet prodávajícího.Pokud jde o malou částku,která se srovná v průběhu měsíce,asi nebudeš ani platit nějaké větší sankce.Já to tak provádím běžně,čekám na proplacení faktur měsíc minimálně,ale mám kontokorent.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek