Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Daňová úleva z úroku z hypo

Dobrý den vespolek. Píšu zde s dotazem na možné řešení mého problému a taky proto, že mnoho kutilů má všestranný rozhled. Vím, že je to mimo téma. Ale, mám hypošku od KB - 12500,- Kč měsíčně. Minulý rok jsem zaplatil, díky vysokému úroku, částku 117 851,- na úrocích. Hypošku mám na nemovitost v Praze-západ - je to číslo evidenční, zděná chata, kterou jsem si předělal na domeček. Podal jsem letos v únoru daň z příjmů, zde jsem doložil potvrzení o zaplacení úroků, prohlášení Obecního úřadu, že nemovitost využívám k bydlení s rodinou. Jde mi o to, že ze zaplacených úroků, bych mohl dostat částku 17670,-. Finančák mi to ale zamítl s odůvodněním, že ve smlouvě o hypotéce je důvod jejího pořízení REKREAČNÍ OBJEKT, a pozemek na němž nemovitost stojí je veden na katastru jako ZASTAVĚNÁ PLOCHA A NÁDVOŘÍ. Tudíž že se nejedná o bytovou potřebu jak je vyjmenováno v příslušných paragrafech v zákoně o daních z příjmů. Mám 30 dní na to, abych se pokusil odvolat se. Proto se ptám, neznáte někoho, kdo to již v podobném případě zkusil nebo má cenu se odvolávat?
Jinak dodávám, že předem jsem věděl, že finančáky čísla evidenční neakceptují, ale např. finančák pro Prahu 5 to normálně uznává, proto mě paní odtamtud doporučila, ať to zkusím podat a pak i klidně se odvolat, maximálně mě to bude stát známku. To jen pro ty, kteří by mě označili za blázna, že jsem to vůbec podal.

pokračování zde: http://pravo.poradna.net/q/view/1681-danova-uleva- z-uroku-z-hypo (Kurt)

Předmět Autor Datum
Bohuzel. My jsme pozadali, dostali a rok na to to z nas vytahli zpatky i z urokama. Misto 20kKc smer…
bahno 16.05.2013 12:51
bahno
Ani v případě, že máš v objektu trvalý pobyt? Opravdu rozhoduje jen to, že jde původně o rekreační o…
Zarniwúp 16.05.2013 14:03
Zarniwúp
V objektu trvalý pobyt mít ani nemusíš, de o to, že ti neuznají to, že to máš ma bytové potřeby. Zku… poslední
MacaRoman 16.05.2013 15:23
MacaRoman

Bohuzel. My jsme pozadali, dostali a rok na to to z nas vytahli zpatky i z urokama. Misto 20kKc smerem k nam na ucet se konalo 38kKc smer ucet financaku. Na porizeni bydleni v rekreacnim objektu proste uroky odecist nejdou.(ted by asi nasledoval odstavec plny vulgrarismu smerovany komukoliv od premiera az po nekoho za prepazkou, ale ovladnu se)

Zpět do poradny Nahoru