Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dedikované servery a dálková správa

Dobré odpoledne

Mám na Vás otázku, na kterou bych znal (klidně i vyčerpávající) odpověď.
Mám v plánu provozovat MMORPG server hry Metin2. Již mám vše připraveno (včetně samotného serveru jako HDD souboru).
Tento server běží na bázi Free BSD. Na tyto účely jsem si již vyhlídl jeden dedikovaný server.
superplan_hybrid.xml

Chtěl bych vědět, jak probíhá ovládání takového dedikovaného serveru.
Myslím tím, že když si tento server objednám, zaplatím instalační poplatek a začnu tento server ovládat, tak jak to bude fungovat?

Víte, je mi jasné, že přenos souboru bude zřejmě probíhat přes nějaký zabezpečený protokol (něco jako FTP)... Server bude mít svou IP, na kterou se já pak připojím.

Mě však zajímá, jak budu ten server OVLÁDAT. Na spuštění a management serveru jako takového potřebuji zadávat různé příkazy přímo do FreeBSD a já netuším, jak je tam budu zadávat, když ten server je bůhví kde (tuším že ve Francii, OVH to jen zprostředkovává pro ČR).

A ještě by mě zajímalo, ten server, jsem tvořil na WINech přes Virtual Box, který mi sám spustil FreeBSD. Já, když si objednám tento dedikovaný server, tak si budu moci vybrat i OS. Vyberu si FreeBSD a teď co? Virtual Box to za mě všechno udělal a teď, když budu pracovat PŘÍMO přes FreeBSD, tak nevím, jak tam do HDD nahraju potřebné soubory a jak je budu editovat!

Byl bych rád, kdyby jste mi osvětlili tuto problématiku, abych přibližně tušil, co mě čeká a na co se připravit, až si ten server objednám.

Díky moc!

Předmět Autor Datum
1) delas s FreeBSD a ani netusis, ze obsahuje neco jako prikazovou radku, na kterou se zabezpecene p…
JR_Ewing 02.03.2011 14:15
JR_Ewing
Nakonfigurovat znovu? Teď moc nerozumím... Ten image v sobě obsahuje databáze, do kterých se dostává…
Marek Š. 02.03.2011 14:19
Marek Š.
Toto je mooooc moooc zle co ides robit. Ty si myslis, ze ten server pobezi akosik sam bez nejakych z…
fleg 02.03.2011 14:49
fleg
To je divný... Tak jak se mám to všechno, co potřebuju vědět, naučit?
Marek Š. 02.03.2011 15:16
Marek Š.
Nechapem co riesis stale. Pokial sa chces naucit nieco o bsd instalni si ho do virtualboxu, co si po… poslední
fleg 02.03.2011 19:40
fleg

1) delas s FreeBSD a ani netusis, ze obsahuje neco jako prikazovou radku, na kterou se zabezpecene pristupovat vzdalene pres SSH?

2) kdyz ti tam vytvori FreeBSD server, tak do nej svuj image nedostanes, budes muset nakonfigurovat znovu pres vzdalenou spravu (viz bod 1).

Teoreticky by se dala udelat bitova kopie tvojeho systemu na ten druhy server, ale to je ponekud vyssi divci, zvlast kdyz nebudou velikostne presne odpovidat disky.

Toto je mooooc moooc zle co ides robit. Ty si myslis, ze ten server pobezi akosik sam bez nejakych zasahov? Hlavne ked ti na nom pobezi dalsia aplikacia a bude nan prihlasenych mnoho uzivatelov?
Tvoj image freebsd ti je naprd, hosting si dodava vlastne image, takze dostanes cisty bsd system, ale ked si zvladol instalaciu Metin servra na virtualboxovom bsd u seba nemal by byt problem ani s tym hostingovym.
Ale nechcem vidiet ako dlho takyto neudrziavany server pobezi.

Nechapem co riesis stale. Pokial sa chces naucit nieco o bsd instalni si ho do virtualboxu, co si podla vsetkeho spravil a tam "trenuj". Ak chces "ostru" prevadzku zaplat si virtualny server (co sa chystas) a trenuj tam.
Podla urovni otazok nemas ani sajnu co ides robit a kedze google neni tvoj kamarat davam mizive sance tomu, ze sa to nejako v blizkej buducnosti zmeni.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru