Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Deleni / scelovani pozemku

Dobry den,
nemate prosim nekdo zkusenosti s delenim / scelovanim pozemku? Chceme predelat zahradu, ta je tvorena nekolika pasy cca. 80 m dlouhymi a 5 - 8 m sirokymi. Nechali jsme si udelat projekt, ale ten nam na katastru odmitli vzit s tim, ze deleni / scelovani pozamku nedelaji samostatne, ale jen pri prodeji, prevodu, apod. Proste chteji jeste nejakou smlouvu. Neresil to nekdo? Je to normalni? Prijde mi to pekne uhozene.
Duvodem zmen je planovany prevod zahrady na stavebni parcelu.
Diky
J.T.

Předmět Autor Datum
Máte v tom pěkný hokej. Na dělení či scelování pozemků žádný projekt nepotřebujete. K dělení je nutn…
Fortys 05.07.2013 20:48
Fortys
Dobry den, no hokej, vim to, co mi bylo receno na katastralnim urade. Bohuzel tri urednici, ctyri na… poslední
Jaromir-Tomasek 08.07.2013 06:58
Jaromir-Tomasek
Rozhodnutí stavebního úřadu máte? Protože rozhodnutí vydává stavební úřad - http://www.mestokladno.c…
kejki 05.07.2013 20:52
kejki

Máte v tom pěkný hokej. Na dělení či scelování pozemků žádný projekt nepotřebujete. K dělení je nutný geometrický plán, ke scelování se nevyžaduje. To že Vám katastr změnu nezapíše pokud se nemění vlastník je normální. Co si představujete pod pojmem převod zahrady na stavební parcelu opravdu nevím. Pro vaší informaci je stavebním pozemkem pozemek, jeho část nebo soubor pozemků, vymezený a určený k umístění stavby územním rozhodnutím anebo regulačním plánem.
Pokud chcete mít dělené příp. scelené pozemky zapsané v evidenci katastru a přitom nechcete měnit vlastnické nebo jiné právo k těmto pozemkům nebo jejim částem pak můžete změnit využití těchto pozemků např. ze zahrady na trvalý travní porost nebo sad. Potom to katastrální úřad zapíše.

Dobry den,
no hokej, vim to, co mi bylo receno na katastralnim urade. Bohuzel tri urednici, ctyri nazory. Projektem jsem myslel geometricky plan. Parcely jsou vedeny v katastru jako zahrada a na zahrade se rodinny dum postavit neda, bude se tedy menit uzemni plan a parcela prevadet na stavebni parcelu, tj. bude mozne tam postavit rodinny dum. Tak to chapu z vysvetleni stavebniho uradu / vedeni mesta / katastru nemovitosti, mozna to neni uplne presne.
Zajimala me prave povinnost smlouvy, napr. kupni smlouva. Prijde mi to jako dalsi zbytecna byrokraticka prekazka, proc si jako vlastnik pozemku nemuzu pozemky rozdelit jak chci ja? Na katastru mi bylo doporuceno jeden pozemek prodat nebo darovat nekomu z rodiny a pak zase zpet. K cemu pak takovy pozadavek je?
J.T.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru