Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dell optiplex GX520 SFF - ZDROJ

Zdravím vás pánové,
obracím se na vás s dotazem ohledně zdroje do tohoto PC. Jeden kímoš mi donesl na opravu PC. Zjistil jsem že je v háji zdroj (prská v něm, po rozdělání byl ohořelej a hrabat se mi v tom nechce ;-)) tak jsem PC pustil na jiném a vše bez problémů naběhlo. Teď přichází můj dotaz. Nevíte někdo náhodou jestli do té SFF (Small Form Factor) bedny pujde třeba tento?

=> http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400 8O0V400016VV

případně nějaká jiná alternativa. Protože originál refubrished stoji něco kolem 2000,- a to už se mu do toho vrážet nechce. Všem děkuju předem za odpovědi.

S pozdravem a přáním ppěkneho dne N4PST3R25

PS: odpovědi typu "Změř si to." mě opravdu nezajímají protože když mi nesednou třeba jen díry tak je to k ničemu. ;-)

Předmět Autor Datum
Dle mne nepujde, do Dellu pasuji obvvykle jen jejich vlastni zdroje, byvaji rozmerove - tvarem atypi…
lucifer 07.12.2011 19:11
lucifer
OK. A co kdybych toho della prehodil do normalniho toweru, s klasickym ATX zdrojem s tim ze bych odp…
N4PST3R25 09.12.2011 23:20
N4PST3R25
Ja myslim ze doska pojde normalne dat do ineho kejsu, v kejsoch mas kopec pozicii na distancne stlpi…
MM.. 10.12.2011 00:00
MM..
Normálně to nejde, protože Dell nemontuje desky na distanční sloupky, ale dává je na vlastní šasi a…
Prasak 10.12.2011 13:02
Prasak
u mna "normalne to de" znamena "S nářadím a trochou dovednosti". Nenormalne by u mna znamenalo ze to… poslední
MM.. 10.12.2011 13:53
MM..
jeste, ze nemas tu BTX verzi... desku musis vyzkouset sam, to ti nikdo nerekne In computing, a mot…
gd 10.12.2011 08:28
gd
Nejsem si zcela jist (tenhle typ FF, tedy SFF) v práci máme jen jeden (jinak USFF), ale řekl bych že…
touchwood 10.12.2011 09:48
touchwood

OK. A co kdybych toho della prehodil do normalniho toweru, s klasickym ATX zdrojem s tim ze bych odpajel, z te male DPSky co je pod prednim panelem della ten spinac na zapnuti, a ledky a napajel tam ledky a spinac z klasicke skrine??? S tim mas lucifere zkusenosti??? Pak me ale napada jak uchitit do standartiho case MB. Protoze u starsich dellu sedi na takovejch "packach". Resp. da se to prehodit i s tim plechem nebo to padne, s nějakou mensi upravou samozrejme, na ten klasickej podkladni plech ve standartich case. Jinak díky za odpoved.

Ja myslim ze doska pojde normalne dat do ineho kejsu, v kejsoch mas kopec pozicii na distancne stlpiky mozes si ich zaskrutkovat kam chces a tak aby sedeli pre diery dosky.
Stejne tak LED a spinace z normalneho kejsu by tam mohli ist do dosky normalne strcit, nemalo by byt potrebne nic pajkovat.
To ale musis vidiet ty. prip. dat niekam fotku na imageshoack ze co to chces pajkovat.

Normálně to nejde, protože Dell nemontuje desky na distanční sloupky, ale dává je na vlastní šasi a to celý pak cpe do bedny. S nářadím a trochou dovednosti to do normální ATX bedny dát jde, sám jsem tak dvě desky přehazoval, ale chce to umět trochu řemeslné práce.

jeste, ze nemas tu BTX verzi...

desku musis vyzkouset sam, to ti nikdo nerekne

In computing, a motherboard’s form factor generally refers to a specification for the motherboard. For instance, the advanced technology extended (ATX) motherboard is a common form factor found in full-size desktop computers. The form factor lays out the position of many of the components, ranging from the expansion slots to the screw holes. This allows components made by different companies to work together and fit inside the computer’s case.

In the case of small form factor, the term has a different meaning. In most cases, a SFF board is anything smaller than a micro-ATX motherboard. The SFF doesn’t lay out any specifications or ensure any form of compatibility. A SFF motherboard will always have a second designation that is its actual form factor. For instance, many “bookshelf computers” use a SFF motherboard with the mini-ITX form factor specification.

Since a small form factor board can be very small, it is often used in non-standard computers and computing devices. Small, or handheld, computers often use these boards. The most common computers in this class are bookshelf computers and tablets. Several types of self-governing computer components, such as standalone printing solutions or network accessible storage devices, use these boards to control their operations when not directed by a computer.

Nejsem si zcela jist (tenhle typ FF, tedy SFF) v práci máme jen jeden (jinak USFF), ale řekl bych že v nich je klasický SFF formát, tj. že tam ten Seasonic půjde (minimálně rozližení dír na šrouby sedí)

Nebo, druhá alternativa, přímo originální zdroj za cca litr: http://www.esaitech.com/commerce/ccp55843-dell-r22 4m---0r224m-optiplex-760-235-watts-sff-po-r224m--- 0r224m-1115776.htm

edit: desku bych do ATX nezkošel dávát, IMHO sedět nebude, protože ta deska je formátu BTX.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru