Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Demontáž splachovacího ventilu z plastové nádrže na zdi.

Prosím poraďte jak vymontovat netěsný splachovací ventil z plastové nádržky přidělané na zdi. Ventil netěsní, voda stále podtéká. Možná, by stačilo vyměnit těsnicí gumičku nebo vyčistit sedlo. jenomže nemohu uvolnit těleso ventilu. Nejde to otáčením ani páčením ani šroubováním. Přijde mi, že je to celé v kuse a budu muset vyměnit celou nádrž. Napouštěcí ventil je v pořádku, nádrž je usazená na zdi, moc se mi do toho nechce. Rději bych vyměnil jen ten splachovací ventil. Neznám typ splachovače. Mám ho již asi 10 let a montovala ho firma. Pozval jsem instalatéra. Ten jen mrknul a řekl, že na to nic nemá a odporoučel se. Je to možné v dnešní době, takovýhle přístup řemeslníka? Budu vám za každou radu vděčný a děkuji.

Předmět Autor Datum
Vezmu to pospátku. Nemá li řemeslník k danému typu náhradní díly, tak těžko může udělat něco jiného,…
Henessy 23.01.2012 19:13
Henessy
Děkuji za rychlou odpověď.Upřesňuji, že se mi jednalo o výtokový ventil. Nátokový byl v pořádku a za…
pat a mat 23.01.2012 19:43
pat a mat
Dobrý den, taky jsem řešil podobný problém. V dnešní době je velké množství systémů výpustního venti…
Bibabibabiba 14.06.2012 22:19
Bibabibabiba
To jsi moc neušetřil. Pokud šlo o výtokový ventil, stačilo vyměnit těsnění za 5,-Kč.:-D poslední
ladaadal 15.06.2012 05:49
ladaadal

Vezmu to pospátku.
Nemá li řemeslník k danému typu náhradní díly, tak těžko může udělat něco jiného, než odejít. Provizorní oprava nebo použití nestandardního dílu by mu mohlo přivodit jedině placení případné škody.
Za poslední roky bylo montováně několik typů ventilů, takže bez znalosti výrobce a typu splachovače poradit nelze.
Klasické splachovače na zeď jsou připojeny převlečnou maticí ke kohoutku s vodou a další převlečnou maticí k novodurové trubce vedoucí k míse. Na zeď pak jsou zavěšeny na dvě skoby. Nemusí to být vidět při pohledu do rezervoáru, neboť tam bývá polystyrénová vložka.
Uvolnit od trubek, zvěsit, podívat se, zda jde napouštěcí ventil demontovat a zajít s ním do obchodu.
Nebo jej nafotit a dát sem.

Děkuji za rychlou odpověď.Upřesňuji, že se mi jednalo o výtokový ventil. Nátokový byl v pořádku a zavíral.
Nakonec jsem si poradil sám. Jednoduše jsem vyměnil celou nádrž za novou. Nebylo to nejlevnější. Ale rychlé. Na druhé straně jsem ušetřil peníze za práci profesionála pořípadě platbu za najeté km jeho auta atd. Zlepšil se také vzhled.Nové je prostě nové.
Jen mě mrzí, že nejspíš vyhodím něco, co by mohlo být ještě funkční. Raději si to ještě schovám, pro jistotu. Pánové, také se vám už skoro nevejde auto do garáže? A víte přesně, co tam vlastně skladujete?
Mile mě překvapila rychlost odpovědi na můj problém. Zároveň děkuji všem, kdo mi pošlou radu později. Třeba se bude ještě hodit, viz výše.

Dobrý den, taky jsem řešil podobný problém. V dnešní době je velké množství systémů výpustního ventilu splachovače. Jednak se liší tím, zda se jedná o nízkopoložené nádržky, tzv. kombi, nebo vysokopoložené nádržky. Pak se liší průměrem výstupní trubky. Problém už jste úspěšně vyřešil, jak je vidno, ale jen pro zajímavost a třeba možnost oopravy původní nádržky posílám odkaz na stránky výrobce Alcaplast. http://www.alcaplast.cz/produkty/prehled-vyrobku/n apousteci-a-vypousteci-ventily/vypousteci-ventily/

třeba to k něčemu bude. Mně to docela pomohlo. Mají tam okótované nákresy. Starý ventil se vyjme po odšroubování převlečné matice u výstupní trubky a odšroubování druhé plastové matice, která je skryta pod tou první. Pak už jen oměřit, vybrat příslušný typ.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru