Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Diagnostika HDD

Zdravim.

1) Mam mensi problem s dvema HDD. Prvni je jiz par let stary WD 500 GB external HDD napajeny pres mini USB. Pri pripojeni k PC se zpravidla nenacte, pokud ano tak mi to vyhodi hlasku ze disk je pred pouzitim potreba zformatovat, coz nechci jelikoz se z toho snazim ziskat ty data co tam mam. Kazdopadne trosku chrci, tak mam podezreni ze tam bude mechanicky problem avsak muj dotaz je veden spise na muj mini USB kabel, jestli je mozny, ze ten kabel taky uz neco zazil, predevsim miniUSB konektor (i pres to, ze na muj telefon funguje, neni zrovna 100% spolehlivy), tak jestli mam teda zkusit koupit novy kabel a doufat ze to pujde nebo si rovnou zajit nekam kde mi obnovi data na jinej disk. Asi je to zbytecny se ptat, jelikoz nejspis stejne koupim ten kabel, ale kdyz uz jsem pisu tak jsem to chtel zminit, treba se dozvim nejaky extra informace.

2) Muj hlavni problem je ale tento. Mel jsem notebook, kde jsem mel SSD disk Kingston 128GB. Kterej slapal v pohode a tak, akorat notebook byl nekdy z predvalecne doby, takze uz se casto prehrival (i s pouzitim velmi ucinne podlozky) a vypinal (to dokonce obcas zvladnul i driv nez se stacil prehrat). Kazdopadne ted uz se k zivotu neprobere, ani bios se nezacne nahravat... proste je mrtvej, nejspis zakladni deska odesla nebo tak. Tak jsem se pokusil svuj SSD vymnenit v mym Desktop PC za HDD co tam mam, ktery je pripojeny pres SATA II. Proste jsem ho vypojil, napojil jsem tam svuj SSD na SATA II plus napajeni. Ale kdyz zapnu PC, tak se disk vubec nenacte, ani v bios nema tuseni ze ten disk existuje. Tak se chci zeptat cim by to mohlo byt. Proste mi to napise ze nebyl nalezen zadny disk, at nejakej vlozim a restartuju pc. Tak nevim jestli mi spolecne s notebookem odesel i ten disk nebo jestli je chyba nekde jinde, ale bohuzel nemuzu disk otestovat v jinem zarizeni. Tak se chci zeptat cim by to mohlo byt. Dekuji moc za odpovedi, rady a informace

Předmět Autor Datum
Udělal jsi správně, že jsi ten SSD disk připojil ke stolnímu PC, ale neměl jsi ho měnit za disk, kte…
Hanyse.k 04.04.2014 08:17
Hanyse.k
1) pochybný kablík: na přenášení dat mezi pc a telefonem je jedno, jaký má kabel přechodový či polám…
lední brtník 04.04.2014 08:18
lední brtník
Diky za info a za rady. A pokud jde o ten disk tak on pri pripojeni procvakava, tak jsem si nekde pr…
Hexan 04.04.2014 15:52
Hexan
Jinak hned si letim koupit sata kablik na to ssdcko a snad to pofacha. Jsem nevedel ze to samotny ne… poslední
Hexan 04.04.2014 15:56
Hexan

Udělal jsi správně, že jsi ten SSD disk připojil ke stolnímu PC, ale neměl jsi ho měnit za disk, který ve stolním PC byl. SSD jsi měl přidat jako další disk aby jsi z něho mohl vyčíst data.

1) pochybný kablík: na přenášení dat mezi pc a telefonem je jedno, jaký má kabel přechodový či polámaný odpor. nanejvýš se přes kabel pomaleji dobíjí.
to je naprosto nesrovnatelné s připojením hdd, jehož napájení bereš celé přes kabel (nemá svou baterku) a jakékoli výpadky mohou poškodit souborový systém, tj tvoje data.
místo koupě nového kablíku za pár desítek kč nechávat ten poškozený s tím, že telefonu to stačí a týrat disk dál - ty musíš svoje data a ten disk hodně nenávidět.
existují i "y" kablíky s dvojtou usb koncovkou, právě kvůli snížení přechodového odporu aspoň na jedné straně a pro využití většího napájecího proudu u některých desek.

Diky za info a za rady. A pokud jde o ten disk tak on pri pripojeni procvakava, tak jsem si nekde precetl ze to znamena nejspis mechanicke poskozeni, takze jsem ho hodnebdlouho nepouzival a vcera jsem si prave vzpomnel na neco co by se mi z neho hodilo tak jsem zkusil ten kabel od telefonu jelikoz puvodni kabel jsem daroval sestre. Tak proto jsem to sem napsal. Kazdopadne dikes

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru