Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Digi tv-tv karta a nahrávání

Mám digi tv a tv kartu ...http://ab-com.cz/default.asp?stiplname=pinnacle-pct v-dual-hybrid-pro-pcie-3010ix&cls=stoitem&stiid=173 11... potřeboval bych aby mi při nahrávání z digi přez tv kartu byl nahrán jak obraz tak i zvuk.U analogu mi to jde,jak tv tak i rádio.U digi jen obraz.Digi je připojené do S-video vstupu a to tak že přímo z digi je vyvedeno 3x cinch(1x video,a audio L a R) a sloučeno přechodkou do konektoru S-video 9 pin,který je zastrčen v tv kartě.Takto jde jen obraz a nejde zvuk nahrávat a není slyšet v reproduktorech.Když audio oddělím a sloučím kanál L a R do jacku a vložím do vstupu na zvukové kartě,tak zvuk funguje,ale pokud ho chci nahrát,tak to nejde.U karty Much-tv kterou jsem měl dříve to fungovalo tak že tam bylo zvenčí ještě propojení jackem mezi tv kartou a zvukovou kartou a zvuk šlo jak přehrávat tak i nahrávat.U této karty nic takového není.Na kartě jsou tři čtyřpinové vývody na audiokabel,ale zkoušel jsem je všemožně propojit s integrovanou zvukovou kartou a vůbec nemám páru jak by to mohlo fungovat,u karty nebyl podrobný popis zapojení.....Pokud někdo víte jak to zapojit,nebo aspoň nějaký náznak,budu mu velmi zavázán.

Předmět Autor Datum
Když audio oddělím a sloučím kanál L a R do jacku a vložím do vstupu na zvukové kartě,tak zvuk fungu…
MM_tank 06.02.2008 20:16
MM_tank
No tak nějak moc tomu co jsi napsal nerozumím,pokus se mi to nějak blíže popsat.
smrtihlav 07.02.2008 06:47
smrtihlav
S-video je JEN pro video signál, ne pro audio.
Karel_ 07.02.2008 07:41
Karel_
chtěl tím říci, abyste použil pro zpracování zvuku zvukovou kartu co máte v PC tedy nastavil jeden j…
cody 07.02.2008 08:59
cody
Stejně tak nějak nevím o co jde,to mám jako jackem na zvukovce propojit line-in a line -out?
smrtihlav 07.02.2008 21:34
smrtihlav
já už to jenodušeji napsat neumím viz MM_tank . V tom sw kde budete nahravat musíte zvolit zdroje si…
cody 07.02.2008 22:00
cody
in je dovnitř, česky vstup a out je ven, výstup, tak si to nějak přeber....
Theseus 09.02.2008 22:50
Theseus
No nevím,možná jsem tady za blba ale v software karty to nastavit nejde v zvuku mám všechno povolené…
smrtihlav 09.02.2008 20:08
smrtihlav
Tahle rada mi je fakt na hádej co. poslední
smrtihlav 10.02.2008 07:47
smrtihlav

Když audio oddělím a sloučím kanál L a R do jacku a vložím do vstupu na zvukové kartě,tak zvuk funguje,ale pokud ho chci nahrát,tak to nejde.

podle mě v programu který používáš by mělo jít zvolit zařízení ze kterého se bere video /to bude ta tv karta/ a zařízení ze kterého se bere audio - a to bys měl přepnout na svou zvukovku. Možná pomůže přepnout výchozí zařízení pro nahrávání zvuku ve windows

chtěl tím říci, abyste použil pro zpracování zvuku zvukovou kartu co máte v PC tedy nastavil jeden jack na LINE IN. Jaou tam standartně tři LINE IN, LINE OUT a mikrofon ty se daji přepínat třeba pro repro 5.1 pak fungují jako out (výstup) .

No nevím,možná jsem tady za blba ale v software karty to nastavit nejde v zvuku mám všechno povolené i pro nahrávání,ve windows mě nenapadá kde by se to dalo jinde nastavit.Když přehrávám,tak to slyším,když nahrávám tak nejlepší výsledek je takový že když zesílím repráky na plný pecky tak to slyším ale jenom slabounce,ale šum je slyšet hodně což je špatné a zesílit to nikde už víc prostě nejde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru