Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Digitalizace záznamu ze starší kamery

Ahoj všem
Mám videokameru Sony DCR-TRV330E, která používá záznam na 8mm Digital8 kazety. A momentálně řeším problém stažení obrazu z těchto kazet do PC.

Až doposud jsem používal i-link konektor do svého PC. Ten se ale odebral do "věčných lovišť" a mnohem modernější notebook podobným konektorem neoplývá. Kameru lze k noťasu připojit ještě pomocí USB, ale to reaguje pouze na fotografie zaznamenané na paměťovou kartu.

Ptám se proto, jestli je nějaká jiná možnost, jak záznam z cca 3 kazet zdigitalizovat, aniž bych musel navštívit jakékoliv videostudio a platit nehorázné peníze za digitalizaci záznamu. Například nějaké adaptéry z i-link na HDMI či cokoliv jiného. Budu rád za každý dobrý nápad. Na kazetách jsou poslední záběry se šestiletou dcerou, vše ostatní už hodlám nahrávat na novou digitální kameru.

Moc děkuju za případnou radu

Předmět Autor Datum
Pokud má mnohem modernější notebook ExpressCard slot, tak můžeš dokoupit řadič a přenášet video přes…
Niko Bellic 29.11.2013 21:01
Niko Bellic
Navstivit kamarata, kolegu, sesternicu ... co ma i-Link v PC. Na 3 kazety sa neoplati kupovat prevod… poslední
Jufo 30.11.2013 03:45
Jufo

Pokud má mnohem modernější notebook ExpressCard slot, tak můžeš dokoupit řadič a přenášet video přes firewire, což je nejlepší možné řešení.
axago-ecf-x1-d267449.htm
Jinak by se dal nouzově použít nějaký USB video převodník. Např.
http://www.alza.cz/premiumcord-usb-2-0-video-grabb er-d250881.htm
Propojí se s analogovým výstupem kamery (kompozitní, nebo lépe S-video a stereo zvuk). Kvalita ale nebude taková, jako při použití digitálního přenosu přes firewire. Je tam zbytečný převod D/A a zpět A/D.

Pozn. Ten převodník uvádím jako příklad. Nevím, jestli jde o dobrý produkt.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru