Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Digitální kamera - výběr

Dobrý den.

Jak už říká předmět, potřeboval bych pomoc s výběrem kamery.

Asi abych bude ideální popsat co a proč očekávám. Videem se zabývám již delší dobu, ale víceméně pouze takovou tou čistě editační, takže různý intra, efekty apod. Rád bych to povznesl na trochu vyšší level, časem třeba i částečně profesní a teď chci začít tím, že si pořídím nějakou slušnou kameru, která natačí v lepším rozlišení než 640*480 jako starý foťák. Zároveň nechci pořizovat nic profi, přeci jen, chci si to trochu ošahat a třeba za dva roky vědět přesně co chci.

Celkem mi padla do oka tato: http://www.alza.cz/sony-hdr-cx220es-cerna-d389526. htm

Je to za dobrou cenu, dle mých znalostí opravdu solidní výbava (snad jen chybějící možnost připojení ext. mikrofonu).

Ale proč píšu? Určitě by mi bodl nějaký názor někoho kdo ji vlastní/il, ale těch už pár na internetu je. Tudíž spíše názor či doporučení na jinou v podobné cennové skupině.

Většine hodnotám specifikace rozumím a chápu, ale teorie je jedna věc. Vidíte někde něco, co by mě po koupi při natáčení mohlo zklamat?

Jinak budu rád i za jakýkoliv jiný názor či radu :-)

PS. Ještě bych se zeptal ohledně vyřešení kamery pořízení foťáku. Vím, že je to i celkem chytrý řešení, ale to na celkem dost vyšší cenovým levelu, navíc alespoň z mího pohledu by mi tam vadila prostě jiná ergonomie. Pokud někoho napadá slušné řešení mé situace touto cestou, budu rád i za takový názor :)

Předmět Autor Datum
za tu cenu nečekej zázraky - bude to fungovat a vybral jsi celkem dobře, ale tím to končí. Je to pro…
touchwood 10.12.2013 21:14
touchwood
Díky za názor! Tak upřímně dotykový displej by mě vůbec netrápil, ikdyž zkušenosti s nim nemám a můž…
W4S3K 10.12.2013 22:56
W4S3K
pokud nějak nespěcháš sleduj bazary/inzerci, dobrý je si vyhlédnout typy v cenové kategorii 10tis.Kč…
TNT 11.12.2013 10:45
TNT
Po mých zkušenostech trvám na alespoň jednoleté záruce. A pokud to vydrží déle, jsem nadšen. Bez zár… poslední
Henessy 11.12.2013 16:19
Henessy

za tu cenu nečekej zázraky - bude to fungovat a vybral jsi celkem dobře, ale tím to končí. Je to prostě laciná kamerka, kterou ořezali nákladově úplně všude (viz nedotykový displej).

Fotoaparát je primárně určen na focení, případně na statické točení, kde nevadí tvar těla. Navíc kvalitní filmy dělají až fakt drahé foťáky (30-40 tisíc za tělo) Výhoda je možnost měnit objektivy. Kamera zase na mobilní/akční natáčení, kdy má lepší úchop a samozřejmě funkce podřízené točení filmu, nikoli focení. Výhoda je variabilní a velmi dlouhý zoom.

Díky za názor!
Tak upřímně dotykový displej by mě vůbec netrápil, ikdyž zkušenosti s nim nemám a může to být opravdu nápomocný.

To spojení laciná kamerka mě trochu děsí, zas tak zlý to snad nebude. Ale kdybych přemýšlel nad něčím lepším, tak mi bylo doporučeno dvoj nebo až trojnásobná cena minimálně, což se mi ze začátku moc nechce. Když vyberu asi něco na půl cesty, třeba do 7.tisíc, tak asi asi nemůžu čekat nějaký skvělý posun co?

pokud nějak nespěcháš sleduj bazary/inzerci, dobrý je si vyhlédnout typy v cenové kategorii 10tis.Kč a ty pak přes vyhledávat googlem a skriptem, který neukazuje eshopy a cenové agregátory..... vlétě jsem koupil z druhé ruky tuto kameru za 3,5tis.Kč "Panasonic HC-V720" (faktura, 1,5 roku záruka), jsou mezi námi lidi co se zbavují věcí a cenu moc neřeší

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru