Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Digitální televizní vysílání

Dobrý den, můžete mi, prosím poradit s digitálním televizním vysílánim na PC? Ve Windows XP Home Edition mám kartu AVerTV Hybrid+PF PCI. K ní je připojená střešní anténa. V AVer Media 6 funguje FM rádio, digitální rádio, analogová televize (i ČT2, kterou televize připojená ke stejné anténě nenaladí) ale z digitálního televizního vysílání funguje jenom zvuk. Obraz se ukáže jenom při funkci Náhledu 16-programů ale až po přepnutí na následující kanál. Děkuju.

Předmět Autor Datum
Těžko uhádnout příčinu, obecně bych zkusil znovu dát automatické ladění všech přijímaných kanálů, př…
leo 02.01.2009 21:48
leo
Děkuju za odpověď. Nové lazení nepomohlo, škoda. Nějaký problém bude asi v komunikaci s monitorem. D…
alenkavrisidivu 03.01.2009 00:43
alenkavrisidivu
Ovladače a aplikace byly instalovány z dodaného CD k Asusu? Zkusil bych stáhnout nejnovější z intern…
host 03.01.2009 00:49
host
Těmhle věcem nerozumím. Dělal to kamarád, ale předpokládám, že to instaloval z dadávaného CD. Takže…
alenkavrisidivu 03.01.2009 00:56
alenkavrisidivu
mam taktez tv kartu, nez sem ju zprovoznil tak to zabralo par hodin, a byl problem jenom z ovladacem…
Aernor 03.01.2009 01:00
Aernor
Mám stejnou kartu a potvrzuju, že s ovládačema na CD byly problémy. Teprve nejnovější stažené ze str…
jirka44 03.01.2009 09:32
jirka44
Před pár dny jsem to řešil u švagra. mrkni na správce zařízení, jemu tam tenhle kus HW kolidoval, po… poslední
rockviper 03.01.2009 11:29
rockviper

Těžko uhádnout příčinu, obecně bych zkusil znovu dát automatické ladění všech přijímaných kanálů, případně se kouknout na Nastavení (video,audio, programy). Taky se může stát, že TV karta koliduje s čímsi v compu (to jsem viděl u Hauppage). Takže popř. odinstalovat a znovu nainstalovat vše k TV kartě.

Děkuju za odpověď. Nové lazení nepomohlo, škoda. Nějaký problém bude asi v komunikaci s monitorem. Digitální vysílání můžu poslouchat, foti, nahrávat, ale ne se na něj rovnou koukat. Ve vlastnostech možnosti nastavení AVerTV je taky neaktivní možnost nastavení monitoru, která je u analogového vysílán plně funkční... Nešlo by to ještě nějak jinak než tou přeinstalací?

mam taktez tv kartu, nez sem ju zprovoznil tak to zabralo par hodin, a byl problem jenom z ovladacema, bud nesel zvuk pak zas nesel obraz a porad dokola, zkus se stim trosku pohrat a doporucoval bych program DScaler, ten pouzivam a jsem nadmiru spokojeny, ten software co byl dodan k te karte nebyl vubec dobry

Před pár dny jsem to řešil u švagra. mrkni na správce zařízení, jemu tam tenhle kus HW kolidoval, pomohla automatická instalace dreveru z NETu. Další problém byl v nastavení. On se nechal unést tím, že má anténu, proto jí v nabídce odklepl. Správná volba ale byla DVB-T. Potom TV šlapala bez problémů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru