Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno DiskWizard obnova systému - podivný restart

Zdravím,
jsem v rejži :-(. Již jednou mne záloha obrazu disku vytvořená DiskWizardem zachránila (když jsem nebyla schopná se vůbec přihlásit do Windows XP) a nyní se mi nepochopitelně nedaří obnovit systém.
Mám na disku D:\ kompletní asi 5GB obraz disku hned po instalaci systému, zálohu jsem před chvílí ověřila a chybu to nehlásilo. Chci obnovit pouze systémový disk C:\ z této zálohy a už 3x jsem skončila na nutnosti restartu (modré písmo na screenu), který ovšem nevede nikam:

[http://pc.poradna.net/file/view/10112-discwizard-o     bnova-png]

[http://pc.poradna.net/file/view/10113-discwizard-o     bnova-restart-png]

a po tom vynuceném restartu se nic neděje. Navíc navzdory údajné možnosti (tvrdí Průvodce) změnit velikost systémového oddílu to nelze, pouze zmenšit (chtěla jsem z 40GB na 50GB, protože chci přidat druhý disk jako datový). Mám stejnou verzi DiskWizardu jako kdysi (při úspěšném použití), stejné železo - a ne a ne systém obnovit ::). Zde v tomto návodu není ani slůvko o nějakém restartování během obnovování ze zálohy.

Moje kroky:
1) spustila jsem DiscWizard, obnovu a vše až po screeny
2) po tom vynuceném restartu v doní části monitoru probliklo, že se natahuje zavaděč (něco v tomto smyslu) a na obrazovce to vypadalo jako při bootování (toto je samozřejmé)
3) v levém horním rohu jsem viděla "Acronis, Loading, please wait..."
4) zase bootovací obrazovka, přihlášení k admin účtu - a šmytec!

Počítač jede, ale je zabalastěný a chtěla jsem jej synovi vyčistit a připravit na "stříbrném podnose", až se vrátí ve čtvrtek od babičky, ale houby houby...
Poradí prosím někdo, jak ten obraz natáhnout? Bude to důkladnější než odinstalace všeho možného po jednom...
Moc dík předem!!

EDIT:
Další pokus - ve složce s DiskWizardem a uvnitř ve složce BartPE jsem objevila soubor TrueImage.exe, jehož spuštění vyvolalo stejné okno jako při spuštění DiscWizardu přímo. Všimla jsem si, že tentokrát se při vybírání souboru se zálohou zobrazilo "Toto je záloha image", kdežto předtím tam bylo, že se jedná o SVAZEK. Je to významný rozdíl? Ovšem při tomto druhém postupu se už "nepodařilo uzamknout disk". Přece v obou případech je program nainstalovaný na systémovém disku, který hodlám přemazat. Takže jsem stále v troubě...

Předmět Autor Datum
z názvu obnovovacího souboru bych vyhodil diakritiku. a zkusil bych se dostat k bootovacímu cd s vy…
lední brtník 17.07.2012 22:49
lední brtník
Díky, odstranění diakritky ani mezer nepomohlo... Kde prosím Tě mohu vzít to záchranné CD? Od někoho…
Joan 17.07.2012 22:53
Joan
na tom obrázku je vlevo vidět pravděpodobné menu: nástroje - tvorba záchranného cd. tak použít aspoň…
lední brtník 17.07.2012 23:05
lední brtník
Jj, vím, to mám samozřejmě už z dřívějška vypálené jak na CD (má to asi 50MB), tak na datovém disku.…
Joan 17.07.2012 23:48
Joan
zdroj zálohy se překvapivě ukazoval na D:\, přestože jsem hodlala spustit obnovu z DVD. to jen boo…
lední brtník 18.07.2012 00:22
lední brtník
Tak se povedlo, ale dalo mi to zabrat :puff:! Použila jsem zavaděč Acronisu z CD, samozřejmě po povo…
Joan 18.07.2012 01:01
Joan
nemáme v práci hafa licencí, true image spouštím jen z boot cd když potřebuju něco někde založit. l…
lední brtník 18.07.2012 09:47
lední brtník
u něj jde nastavit přepsání systémového c: "za chodu" Tak přesně na tom jsem včera tolikrát "zhavar… poslední
Joan 18.07.2012 10:02
Joan

Jj, vím, to mám samozřejmě už z dřívějška vypálené jak na CD (má to asi 50MB), tak na datovém disku.
Teď mě napadlo, kdysi, když jsem se nemohla přihlásit, tak jsem musela vlézt do BIOSu, odtud spustit boot z optické mechaniky a pak záloha měla běžet z DVD. Ovšem vzpomínám si, že zdroj zálohy se překvapivě ukazoval na D:\, přestože jsem hodlala spustit obnovu z DVD.
Zkusím z BIOSu spustit obnovu z D:\....

EDIT: začíná to být napínavé 8-):
Spustila jsem zavaděč z CD, ovšem hláška, že nenalezl žádné pevné disky, mě rozesmála. Pochopitelně jsem ho mezitím nevyndala :-D. Na druhý pokus už ho našel, šikulka. Jenomže, nefunguje mi myš! A to mám starou PS2 Geniusku, kterou jsem do teď používala. Co teď? Jak lze zaškrtnout bez myši, že chci obnovit disk C:\ :?: Na tom teď visím...
Hurá, zlatý Google, jde to MEZERNÍKEM!

zdroj zálohy se překvapivě ukazoval na D:\, přestože jsem hodlala spustit obnovu z DVD.

to jen boot cd může mít jinak opísmenkované mechaniky než windows.

starší boot verze true image si někdy nerozuměly s některými ps2/usb klávesnicemi nebo myšmi, novější verze přes f10 aktivují ovládání kurzoru šipkami na klávesnici.
ten mezerník jsem neznal - pokud nemyslíš zatrhávací pole, to funguje i ve win.

Tak se povedlo, ale dalo mi to zabrat :puff:! Použila jsem zavaděč Acronisu z CD, samozřejmě po povolení bootu z optické mechaniky, po zdechnutí (stářím? nekompatibilitou?) vykopávkové myši jsem vše ovládala pouze klávesnicí (jen oněco mladší než ten hlodavec - první cesta povede do obchodu pro novou...), na zatrhnutí zelené fajfky u volby disku mi Google poradil mezerník a celé to trvalo 8 minut. Myslím tím nahození obrazu, celkově mi to sežralo přes 4 hodiny :-/
Mně by zajímalo, zda někomu funguje obnova přímo z programu, bez té habaďůry spouštění zavaděče z CD :?: Přitom na harddisku mám zavaděč samozřejmě také, ale ten Acronise zaktivovat neuměl.

u něj jde nastavit přepsání systémového c: "za chodu"

Tak přesně na tom jsem včera tolikrát "zhavarovala"! Spouštění DiskWizardu/Acronisu z windowsovského prostředí je relevantní podle všeho jen v případě, že obnovuji něco na jiném než systémovém disku resp. jeho oddíle (datová část disku zůstala nedotčená). Pokud chci ale obnovit systém, když DiskWizadrd je nainstalovaný na systémovém oddíle disku, tak obnova z Widlí by způsobila, že program si pod sebou "uřízne větev". Proto když změním boot v BIOSu na optickou mechaniku (a není ještě natažený OS), tak nic nebrání spuštění DiskWizardu pomocí zavaděče na CD a nedojde ke kolizi. Kdyby nebylo mé nendrtálské myši, bylo by to ještě pohodlnější (ale zase nově nabytá znalost funkce mezerníku může být někdy k nezaplacení...).
Díky moc za Tvou podporu a pokládám vlákno za vyřešené :puff:
Hezký den.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru