Avatar uživatele
nikitka1 :)

Ahoj chci se zeptat jestli se dokážu naučit anglicky když umím jen zeptat se kde bydlis atd.?

A nějaká rada by se hodila
Doplňuji:
Moc děkuji za odpovědi :) snad mi to pomůže! :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3392 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Putin

Hodně se koukej na anglické filmy a seriály pouze s titulkama, nauč se základní slova (barvy, směry, oslovení atd..) potom přejdi na těžší (gramatika) :)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
simoneta

Pomůže hodně číst anglické knížky pro začátečníky, nebo komiksy ,dají se půjčit v knihovnách. Postupně si překládej slovíčka kterým nerozumíš a potom si je lehce zapamatuješ, nejlepší je číst knížky které znáš v čestině .Mě osobně to hodně pomohlo.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
McArthur

Já osobně mám dobré zkušenosti s filmy – originál v angličtině a s anglickými titulky. Ne s českými. Není problém s filmy na DVD a pokud nemáš satelitní či kabelovou televizi, tak Česká televize a Prima mají poměrně dost filmů a seriálů v originále s titulky (leč většinou jen s českými). V nouzi pomůže i Internet a www.ulozto.cz.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Znalost jazyka je v několika stupních. Začíná to třeba tím, že umíme říct něco o sobě a zeptat se na jednoduché otázky. Hlavní věc, aby ti to rozuměl anglicky mluvící a ty jsi rozuměla, když se tě někdo ptá na tyto otázky. Protože ty se můžeš naučit říkat nějakou větu, ale když posloucháš jen svůj hlas a nemáš zpětnou vazbu, je to špatné. Hlavně hodně mluv a hodně poslouchej a poslouchej věty a snaž se ty věty v tom textu slyšet. Můžeš poslouchat písně a k tomu si sledovat text. Třeba na you tube je mnoho písniček v angličtině, říkanky – nursery rhymes a pod. Případně si pořiď nějaké nahrávky v angličtině, nejlépe na CD i s textem. Například existují knihy v angličtině nahrané na CD, které mají na jedné straně text a na druhé straně překlad do češtiny. Jsou to třeba detektivky, povídky atd podle různé úrovně tvých znalostí. Můžeš sledovat i filmy, například jsou DVD s českým dabingem , titulky a dá se nastavit i originál v angličtině. Tak se vlastně učí dítě. Napřed musíš poslouchat – listen, potom mluvit – speak, a pak číst a psát. Nejtěžší je poslech a mluvení, věnuj tomu 80 % času, zbytek věnuj psaní a čtení.
Další možnost je přihlásit si do jazykové školy, kurzu, koupit si učebnici a prostudovat ji, provádět cvičení, cvičit poslech atd.
Další možností je najít si jednoduché věty, nahrát si je a poslouchat a občas i opakovat. Existují pěkné stránky – např http://www.rong-chang.com/nse/
kde je 200 témat. Každé si můžeš vytisknout, nahrát a poslouchat. Raději si udělej každou stránku desektrát, ať se ti to zafixuje , než deset cvičení jen jednou.
A hlavně se věnuj jazyku každý den chvilku. Opakuj si. Můžeš si psát slovíčka na lístky, z jedné anglicky, na druhé straně je český překlad. Slovíčko se uč ve větě. Novou gramatickou kategorii probírej s co největším počtem příkladů. Je dobré, když najdeš někoho, kdo se chce také takto naučit angličtinu. Můžete sledovat přitom filmy v angličtině. Právě podle úrovně své a dalšího studujícího můžeš posoudit znalosti současné a za nějakou dobu, kdo je na tom lépe. Je to dobrá motivace.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
klumprt

Jak to asi tak máme vědět? V této fázi se nacházel každý, kdo se angličtinu učil. Někdo u toho zůstal celý život, někdo udělal ohromný pokrok během měsíce.
Záleží na talentu a odhodlání. Ani jedno v tvém případě nedokážem posoudit.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek