Avatar uživatele
erresiel

Divné chování kočky po porodu.

Moje kočka ve čtvrtek porodila 1 kotě…ona je menšího vzrůstu…ma sotva 2 kila a je už stará, kotě vypadalo v pořádku…ale dnes ráno bohužel zemřelo :( a kočka celé ty dny chodí a vrčí…občas i zatlačí ale v bříšku už nic nemá…často i krvácí a něco z ní někdy i vytéká…čím tomůže být ? bojím se že o ni přijdu :(

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? beer, briketka10 před 3993 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Odpoveď byla označena jako užitečná

Nejen stará zvířata mohou mít v takovém období problémy. Rozhodně bych nečekal a navštívil veterináře, situase může mít fatální následky!!
http://www.euc­ker.websnadno­.cz/Kocka-po-porodu.html

Zdroj: Vet.praxe

2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www, erresiel Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Úhyn kotěte nemusí vůbec souviset s aktuálním stavem kočky. Pokud má kočka kontrakce a pravděpodobně bolesti („vrčí“), má výtok a možná i zvýšenou teplotu, tak bych okamžitě jela k vetovi.
Kočka má pravděpodobně v sobě buďto ( pravděpodobně mrtvé) kotě nebo části placenty atd. prostě se snaží kontrakcemi vypudit ze sebe nežádoucí tkáň.
Pokud se kotě narodilo ve čtvrtek a uhynulo dnes, tedy v sdobotu ráno, je možné že kočka kotě i kojila, takže může u kočky nastat problém se zánětem mléčné žlázy.
Prostě neváhejte a jeďte k veterináři!
Pouhým pohmatem nelze jistě zjistit obsah dělohy, budete potřebovat veta, který je vybaven sonografem. Někdy postačí i pouhá aplikace prostředku k vyvolání stahů a k vypuzení obsahu dělohy dojde i bez vyšetření sonem, ale jistota je jistota. Léky na zčištění a pozastavení laktace, příp. antibiotika k potlačení zánětu.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zvířata