Avatar uživatele
anonym

Divné věci při usínání, co je to?

Za poslední dobu se mi párkrát stalo, že když jsem usínal, tak se postupně zvuky kolem mě zvyšovaly, především mé dýchání a tlukot srdce, který se tedy taky zvyšoval. Bylo to postupně slyšet čím dál tím víc, všechny tiché zvuky zněly hrozně nahlas, přitom nahlas nebyly. Během pár minut byly už opravdu hlasité. A znělo to i, jako by se ty zvuky zrychlovaly, jako by všechno kolem mě bylo rychlejší, i můj pohyb, když sem se byť jen lehce pohnul, přitom vše bylo normální. Zároveň jsem měl i takový pocit stísnění, jako kdybych byl v pasti a to se také stupňovalo. Zní to dost divně, ale takhle to bylo, nejsem žádný psychopat. Tohle jsem měl párkrát i v dětství ve spánku, a když jsem se probudil, tak jsem brečel a bál jsem se toho. Teď už mi to zas tak moc nevadí, jen se hůře usíná. Dost by mě zajímalo, co to je, a jestli nejsem sám, komu se to děje.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? pizlicka, pucipuci před 2885 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Je celkem běžné, že když si člověk lehne, zklidní se sám a všude okolo je klid, tak při usínání vnímá a slyší své dýchání a v jistých polohách slyší tlukot srdce. Nepřipadá mi na tom nic divného.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
postcd

mám dojem že se mi děje něco dost podobného při usínání. Zesílení zvuků trvá jen velmi krátce, zesílení je celkem rychlé a pak mě to zneklidní tak sebou nějak pohnu/nadechnu se a vše je normální. Zvláště při tm slyším asi tepání krve ve spáncích nebo něco takového, nevím. Není to něco s tlakem, krví, hlavou, ušima?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
unnamed

Môže ísť aj o spankovú paralýzu.. Taktiež som mával častejšie také pocity ba aj halucinácie (zvukové a zrakové) pri zaspávaní z častého nedostatku spánku a únavy..
Skús mrknúť na Google.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pizlicka

ja trpim syndromem neklidných nohou při usinani,ale tva otázka mi připomněla,co se mi stalo,kdyz jsem uz spala.ze spanku me vytrhla obrovska rana,ale byla uvnitř hlavy,jako by někdo silne třisknul pokličkama o sebe.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek