Avatar uživatele
KK-15

Dle jakých příznaků lze poznat tzv. mrtvý zub.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? kapka, Michal Kole, Damiana před 4249 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Hanulka má pravdu, že mrtvý zub = mrtvý nerv.
Také to může být ale zub mrtvý po zásahu zubaře, kdy ten nerv ze zubu vytáhne, pročistí kanálek a případně poléčí i zánět, který se v takovém případě rád přidává. Až nehrozí žádné nebezpečí další infekce, tak se takový zub „zaplní“ a může desítky let dál fungovat. Většinou ale bývá o odstín tmavší než okolní zdravé zuby. Zčernat může jen zub neošetřený.
Obávám se, že s člověkem s takovými zuby bude asi dost těžká práce dostat jej k zubaři.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
kapka

Syn má mrtvý zub. Bouchl se do něj v roce a půl, teď je mu osm a pořád ho má, čekáme až vypadne, je to samozřejmě první zub. Zubařka o tom ví, zatím mu s ním nic nedělá, jen ho poslala nedávno na rtg. Jak píší ostatní, je tmavší, než ostatní zuby, takovej až hnědej bych řekla, černej ne. Ale dlouho byl normální barvy a nepoznalo se, že je mrtvý. Jen jsme to tušili, protože ho měl po tom nárazu úplně ohlej, pak se narovnal, ale už byl „po smrti“ chudák. Testy na citlivost doktorka neprováděla, asi je to u prvního zubu zbytečný.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

mrtvý zub nebolí ,neboť nemá nerv a většinou tak zčerná

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Alesh

Provede to stomatolog testem reakce na studené. Vatovou tyčinku nastříká nějakým chladicím přípravkem a přiloží ke kořenu zubu zvnitřku. Pokud to pacient necítí zub, pak je mrtvý. Po delší době začne zub tmavnou a je potřeba zub ošetřit, vytrhnout kořen a vyplnit kanálek.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek