Avatar uživatele
tazatelka

Dlouhosrstá kočka – chuchvalce chlupů, poraďte prosím.

Naší kočce se udělal pod zadečkem takový chuchvalec chlupů, je už dost velký. Nejprve měla takové malé, ty šly sice těžko, ale přece jen odtrhnout. Na tohle si nenechá ani sáhnout, je to dost pevně přirostlé ke kůži.
Nikdy jsme dlouhosrstou kočku neměli, nevíme si rady, trhat to se bojíme a nůžkami zas máme strach, abychom ji nezranili. Jinak kočka je mladá a zdravá.
Nemáte někdo nějakou fintu, nebo dobrý nápad, jak na to?
Děkuji za rady!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4677 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Samozřejmě odstřihnout. Nemusíš až u kůže, co jen to půjde a pak zkusit rozčesat, případně časem zase kousek odstřihnot atd. Trochu trpělivosti a bude to. Pokud to ale jde i trochu silnějším tahem odstranit jen prsty, neboj se toho, kočka sice bude protestovat, ale je to nejpřirozenější a hned.
Taky je vhodné dělat to na jiném místě, než je kočka zvyklá, nevyvádí pak tolik.
Jako prevence proti tvorbě „chuchvalců“ je pak nutné zvíře pravidelně vyčesávat specielním kartáčem (různé rukavice ap. pomůcky jsou nanic), stojí cca 150 kaček a srst pak nezplstnatí. Dále je dobré dlouhosrstým plemenům týdně přinášet čerstvou, drsnou trávu (pýr, ostřice..) k tomu, aby mohlo zvíře chlupy, spolykané při čištění (olizování) spolehlivě vyzvracet.
Vet. praxe

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Babsi

No pokud to nejde odtrhnout, pokuste se to odstřihnout a když ani to neuděláte, zkuste kočce strčit zadek pod vodu, ono to trochu povolí. Nebo pomáhá, když chuchvalec natřete trochou oleje, on zjemní a jde rozčesat, nebo alespoň odstřihnout.
Znám to z vlastních zkušeností.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mad

Kočku zabal do deky a odstřihnout, jinak vás zdrápe.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
tazatelka

Tak už jsme o 1/2 kila lehčí 🙂, chuchvalce nám odstřihal náš pan hodný veterinář. Prý ji máme 2× denně pročesávat, a hlavně ty její pumpky. To jsem zvědava JAK, když si na ně nenechá ani sáhnout 🙂?

před 4609 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zvířata