Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Dlouhé pípání - Phoenix BIOS

Zdravím všechny IT specialisty i jen zkušené uživatele,

chci se zeptat, při zapnutí PC místo klasického krátkého startovacího pípnutí, je nekonečně mnoho dlouhých pípnutí cca do 2 vteřin, pak 5 vteřin klid a tak se to opakuje. Obraz se nepřenáší vůbec, monitor stále v úsporném. Po zapnutí to právě asi co 5 vteřin cvaká (nepřišel jsem doposud co to je, ale ozývá se to od blikající kontrolky činnosti PC). Pokaždé když to cvakne tak jakoby znova načte HDD (podle zvuku). HDD by měl být v pořádku, ale nejsem si už teď ani tímto jistý. Sestava je už staršího vydání od firmy GIGABYTE, BIOSy tam jsou dva, Phoenix a druhý právě od GIGABYTu. HDD je Hitachi 80GB klasicky na IDE. Grafická karta zánovní od ATI Saphire 512MB na AGPcku, procesor myslím AMD Athlon 1.2GHz? Zkoušel jsem odpojit všechny ostatní mechaniky a spustit PC pouze tak aby najel a zobrazil něco na monitoru, ale stále stejný problém. Možná nějaké spoje na ZD, možná nějaký slot, možná zdroj, fakt nevím.

Děkuji tedy všem předem za rady a návrhy, protože já si už nevím rady, PC chci zprovoznit, počítám, že tam bude nějaká malá vada do pár set korun, tak návrhy vyhodit a koupit nový se mi moc nehodí :) Danek

Předmět Autor Datum
cvakání je špatně (disk). Nejprve by ses měl snažit oživit PC, pak řešit disk. Odpoj grafiku a RAM…
touchwood 01.02.2012 16:47
touchwood
Dekuji, pripad vyresen. Nejspis spatny kontakt v patici na RAMce (mozna prach nebo studeny spoj...).… poslední
Dee__ 01.02.2012 23:28
Dee__

cvakání je špatně (disk).

Nejprve by ses měl snažit oživit PC, pak řešit disk.

Odpoj grafiku a RAM, změní se pípání? Pokud ne, je to v desce nebo CPU. Pak postupne kombinuj RAM a grafiku, pípání by se mělo opět měnit (pokud se nezmění vůbec, je to opět deska). Pokud bude pípat jinak s chybějící RAM, je to grafika, pokud bude pípat stejně s chybějící grafikou, je to zase grafika, jinak RAM.

P.S.: běžnému PC stačí pro spuštění: funkční deska + CPU + RAM + grafika - vše ostatní odpoj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru