Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dlouhé spouštění a zasekávání Windosws XP s MSSE po ukončení podpory - stalo se někomu?

Dobrý den,
za 2 dny se na 5 PC s aktualizovaným Windows XP Pro SP3 a Microsoft Security Essentials se z ničeho nic prodloužilo spouštění (před přihlašovacím dialogem)z 30s na cca 5minut a po přihlášení OS střídavě mrznul (30 sek práce, 5 minut čekání na otevření programu/okna/přesunutí okna), správce úloh ani Systernal suite neukázal žádné podezřelé vytížení během "zamrznutí". Ovšem bylo divné, že po cca 20 minutách se vše rozběhlo a Microsoft Security Essentials zahlásil vypršení podpory OS.
Obnovení systému se nikdy nepodařilo s úspěchem dokončit, prohlížeč událostí také nic podezřelého neobsahoval. nouzový režim běžel bez problému.
Celkem náhodně pomohlo zakázat v nouzovém režimu službu Antymalware Services (= Microsoft Security Essentials, msmpeng.exe) a restartovat.

Ještě dodávám, že HW konfigurace PC byla různá od jednojádrového Celeronu 1,7Ghz po C2D E7500 a na dalších 10 PC s podobnou SW konfigurací se nic nestalo.

Problém je tedy vyřešený, ale chci se zeptat, zda se s ním v posledních dnech také nesetkal. (Mikrosoftí kurv*tko?) A na nějaké typy, jak přijít na podobný problém rychleji...

Předmět Autor Datum
tipuju, že konec podpory s tím nesouvisí. spíš nemáš vadně nastaven datum(rok) v pc? "Antymalware"…
lední brtník 17.04.2014 08:52
lední brtník
Čas a datum byl na všech postižených počítačích nastavený správně, Služba se jmenuje Microsoft Antim…
dzutango 17.04.2014 09:22
dzutango
stalo se mi něco podobného, ale já odinstalovala MSE a pak nainstalovala avast a vše běželo a asi za…
V. 2014 17.04.2014 10:11
V. 2014
Zdravím, jde o bug u poslední aktualizací MSE. Zkusil bych v nouzovém režimu vypnout službu Microsof… poslední
pmse 17.04.2014 11:08
pmse

Čas a datum byl na všech postižených počítačích nastavený správně, Služba se jmenuje Microsoft Antimalware Service a odkazuje na c:\Program Files\Microsoft Security Client\MsMpEng.exe, což je právě Microsoft Security Essentials.

Nevím, jak si to vysvětlit, podle mě udělal MS nějakou aktualizaci která v některých případech tohle provede.

stalo se mi něco podobného, ale já odinstalovala MSE a pak nainstalovala avast a vše běželo a asi za půl hodiny to zamrzlo tak jsem restartovala a když se to zaplo po dlouhém čekání tak bylo vše smazané celá plocha všechny programy dokonce i nastavení klávesnice tak jsem to zkusila obnovit to se mi sice podařilo ikdyž s chybovým hlášení takže netuším co vše se obnovilo, ale žádná změna a v nouzovém režimu programy jsou vidět.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru