Avatar uživatele
Džanička

Dluh 60.000 kč

Můj bývalý přítel mi už rok a půl dluží 60.000 kč,mám od něj podepsaný papír,se jménem,rodným číslem,číslem OP,ale není na tom ověřený podpis.Nejedná se o směnku.Můžu ty peníze po něm s tímto papírem vymáhat třeba exekutorem?Nebo nevíte,kde mi s tímto pomůžou?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Zlatonka, marta0022 před 5230 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kenyrts

zajděte za nějakým slušným advokátem,(něco to sice bude stát)a i s tímto úpisem by neměl být problém peníze dostat nazpět.Pokud by se cukal a nepřistoupil na dohodu,tak to dá váš advokát k soudu, váš expřítel všechno prohraje a ještě zaplatí(včetně soudu) daleko víc i z úrokama za ten rok a půl.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
fortin

Kdyby se blížila promlčecí doba, zkuste po přítelovi podepsat uznání dluhu (s pohrůžkami typu "stačí mě jedno kliknutí a rozjede se řízení na https://www.uh­razeno.cz/) Tam samozřejmě zaplatíte polovinu podle jejich smlouvy.
Jinak u advokáta máte minimální šanci. Za čtvrt hodiny po mě chtěl 500,– ale neudělal téměř nic. Advokáti se takovými malými částkami nezabývají. Musela byste sama podat trestní oznámení na PČR a ještě správně tr.oznámení formulovat aby mohl soud rozhodnout. Podpis nemusí být ověřen, jen si tuhle smlouvu dobře uschovejte. Rozmyslete si kolik chcete do řízení investovat. Přítel totiž nemusí mít prostě nic, protože dluží ještě větší částky jinde. Možná je lepší zjistit na policii zda proti němu není vzneseno obvinění ke kterému se můžete jako poškozená připojit. Na to je ale určená lhůta.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mišulík

ŽALUJ HO .............­........

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
HOMER

nejsem sice pravnik ale myslim si ze jestli tam mate podpis jednoho nestranneho svedka popr. aspon nekoho kdo vam dosvedci ze si od vas skutecne pujcoval nemel by byt problem a mozna i bez svedka,je dobre ze mate aspon ten papir je to jiste daleko lepsi nez nic! zde mate dva odkazy ktere vam snad pomohou:

http://www.cak­.cz/scripts/de­tail.php?id=2617

http://aktual­ne.centrum.cz/fi­nance/clanek.phtml?id=14­9019
…preju vam hodne stesti,hlavne v lasce.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
kobyla

Dobrý den. Váš případ je jednoduchý. Napište mi – vikovajirina@seznam.cz. Peníze Vám získám zpět – vše v souladu se zákonem. Provizi si vyberu od dlužníka. Děkuji

před 4488 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek