Avatar uživatele
STS

Do jaké doby je většinou hotový cestovní pas, když je uvedené „do 30 dnů“ Bývá třeba do 20, nebo nějak tak?

Za 29 dní letím na dovolenou, nemám pas ale zase se mi nechce platit 2000KČ abych ho měl do 6. dnů. Když je tam napsáno ,,Do 30. dnů" do jaké doby přibližně bude hotový?
Prosím, poraďte.

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2296 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Zeptejte se tam, kde jste si o pas zažádal. Na každém úřadě to může být jinak., záleží na počtu žádostí. Je stanovená lhůta 30 dní, takže to je j jakásí "jistota.

Může být do 3 týdnů, ale moje odpověď není závazná. Známá ho měla připravený za 14 dní.

Ale na to nemůžete spoléhat.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Vydání a cena
O vydání cestovního pasu si od ledna 2016 nemusíte žádat pouze u obecního úřadu, kde máte hlášeno trvalé bydliště. Zažádat nyní můžete u jakéhokoliv úřadu obce s rozšířenou působností (OÚ Ústí nad Labem, OÚ Zlín, OÚ Mladá Boleslav, OÚ Praha 1,2,3 apod. Všechny obecní úřady). Standardně Vám bude cestovní pas vydán na stejném úřadě, kde svou žádost podáte. Pakliže budete chtít pas vyzvednout u jiného OÚ zaplatíte poplatek 100 Kč. Na vydání cestovního pasu nelze použít žádné zastoupení jako např. plnou moc. Na úřad si s sebou vezměte jakýkoliv průkaz totožnosti, standardně občanský průkaz.

Cena za biometrický cestovní pas je fixně stanovena 600 Kč.
Standardní čekací lhůta na vyhotovení biometrického pasu je 30 dní.
Fotografie do pasu bude pořízena na úřadě při podání žádosti.
Rychlopas
Velmi žádanou formou cestovního pasu je takzvaný rychlopas nově pojmenovaný jako e-pas. Od ledna 2016 má už i tento pas nosič dat s biometrickými údaji stejně jako standardní pas. Spolu s tím ovšem vzrostla i cena za rychlopas na 4 000 Kč! (původní cena byla 1 500 Kč) Pro děti do 15 let tento pas stojí 2 000 Kč. I přesto je tato varianta velmi žádaná neboť mnoho lidem tato možnost zachrání jejich dovolenou s odletem do týdne.

Doba platnosti: 10 let
Zkrácená doba vydání: garance vyhotovení pasu do 6 pracovních dnů (den podání žádosti a den vydání se do zkrácené lhůty nezapočítává)
Cena rychlopasu (e-pasu) za dospělého: 4 000 Kč
Cena rychlopasu (e-pasu) za dítě do 15 let: 2 000 Kč

Zdroj: net

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek