Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Do jakého Socketu osadit AMD Athlon 64 3000+ ?

Dobrý den, mám dotaz, do jakých všech Socketů můžu osadit AMD Athlon 64 3000+ ?
Vím, že Socket 754, ale jelikož se už moc nevyskytují tak nevím do jakých i třeba dnešních Socketů to osadi, AM2?
Jinak do té desky potřebuji zapojit HDD (SATA 2), DVD (IDE) a zdroj mám Power lc420h-8..
Problém je v tom, že jsem měl Desku ASROCK K8N68PV-GLAN, ale ta zřejmě odešla, PC nejde vůbec spustit.. Je možné že to je zdrojem, ale ten bohužel nemám kde vyzkoušet. A když ještě PC fungoval, tak se stejně vždy zaseknul někde při načítání Biosu, OS vůbec nenaběhnul, takže je možné. že Deska už pomalu odcházela, nebo pokud máte někdo nějaké jiné vysvětlení ;) ?

Díky za radu. Když by jste někdo nějakou přebytečenou Základní desku měl, tak dejte vědět, na ceně bychom se domluvili ;)

Předmět Autor Datum
Procesor určený do socketu 754 osadíš zase jen do socketu 754. Trochu jiná situace je s procesory d…
Moas 05.03.2013 14:39
Moas
1. CPU pasuje do desek, které mají stejný sokl. A64 3000+ se vyráběl minimálně ve 2 provedeních, sc9…
touchwood 05.03.2013 14:40
touchwood
do jakých všech Socketů můžu osadit AMD Athlon 64 3000+ ? Do toho, pro který je určený. Socket 754…
Niko Bellic 05.03.2013 14:44
Niko Bellic
Vím že ta deska co mám není žádný zázrak, ale fungovalo to a nakonec přestalo uplně ;) Poslední co j…
filmar_8 05.03.2013 15:31
filmar_8
Ty kondenzátory jsi prohlížel? Vadné vypadají nějak takto: http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9Gc…
JoPe 05.03.2013 18:38
JoPe
Kondenzátory vypadají v pohodě.. zdroj jsem zkusil do jiného PC a jako PC se spustil v poho, ale win…
filmar_8 06.03.2013 00:34
filmar_8
A zkoušel jsi jiný zdroj v tom nefunkčním PC? Ono by nakonec mohla být závada jen v tom zdroji. Jina… poslední
JoPe 06.03.2013 05:08
JoPe

1. CPU pasuje do desek, které mají stejný sokl. A64 3000+ se vyráběl minimálně ve 2 provedeních, sc974 a sc939, možná byla ještě nějaká verze pro notebooky - to se dá dohledat, nicméně nelze kombinovat CPU s jedním soketem s deskou se soketem jiného typu. Výjimka je pouze AM2(+) a AM3, a i tam je to podméíněno podporou BIOSu.

2. výše zmíněné příznaky jsou spíše typické pro vadný zdroj, ale rovněž to můžou být kondíky na desce, obzvláště pokud je to sračka (asrock kombinovaný s nvidií) jakou máš ty. Nicméně ten LCpower je ještě větší srágora, takže možné je vše.

do jakých všech Socketů můžu osadit AMD Athlon 64 3000+ ?

Do toho, pro který je určený. Socket 754 je jen jeden. Není to jako zpětná kompatibilita AM3 do AM2+ a AM2, bohužel. Ta deska nemá náhodou nafouklé, nebo vyteklé kondíky? Zdroj to může být taky, už bude mít asi hodně za sebou. Nějaká GK v tom je taky? Zkusit spustit na integrovanou, pokud deska má. Co paměti - více modulů? Vyzkoušet po jednom.

Vím že ta deska co mám není žádný zázrak, ale fungovalo to a nakonec přestalo uplně ;) Poslední co jsem dělal byl Clear CMOS, je tedy možné, že jsem statickou el. oddělal celou základovku? sice jsem se dotýkal topení, ale žádná rána, tak snad jsem nabitý nebyl;) při tom všem jsem vyndal ještě baterku a odpojil kabel od zdroje. Poté už se PC nerozchodil vůbec.. Ještě někde vyzkouším ten zdroj pokud funguje jak píšete že není nejlepší, souhlasím ;) ten PC není můj, opravoval jsem ho kámošovi, ten za mnou přišel s tím, jak jsem psal, že po zapnutí PC se zasekl před načtením komponent, takže jsem se nedostal ani do BIOSU.. Jinak Grafickou kartu to má, ale ta už prý nějakou dobu nefunguje, nebo tedy možná slot pro ní, takže jedu na Integrovanou.. a RAM tam jsou Kingston HyperX 2GB (2x1GB) DDR 400 (KHX3200K2/2G), zkoušel jsem po jedné, ale stejně nic. Ten PC se vůbec nerozběhne..

Když by jste věděli o nějaké vhodné Základovce, tak budu rád..

Kondenzátory vypadají v pohodě.. zdroj jsem zkusil do jiného PC a jako PC se spustil v poho, ale win nakonec nenaběhnul, black screen a jen šipka uprostřed.. a když jsem ten zkušební PC připojil zase nazpět ke starému zdroji, tak bylo vše OK, takže deska i zdroj budou zřejmě v háji..
Základní desku od Asusu a s integrovaným CPU a GPU jsem ještě neviděl, docela dobrý výmysl a za dobrou cenu;) Uvidím co na to kámoš, ale moc možností není, pak se nakonec vyplatí přidat si peníze a koupit si sestavu třeba kolem 5000,-
Jinak HDD je SATA 2, ale provedení to nevím.. akorád DVD mechanika je IDE, ale tak to by asi zas tak velký problém nebyl obstarat si na sata 2 ;)

A zkoušel jsi jiný zdroj v tom nefunkčním PC? Ono by nakonec mohla být závada jen v tom zdroji. Jinak nový zdroj bych koupil jedině nějaký Seasonic nebo Enermax, v případě požadavku na co nejnižší cenu pak možná i Chieftec. Ostatní značky zdrojů jsou buď 100% elektrošrot nebo to jsou pouze obchodní značky firem, které mají nalepeny nálepky se svou značkou na zdrojích jiných výrobců. U těch jsou pak různé modely v různé kvalitě, podle toho, kdo je skutečný výrobce.
Jinak u toho HDD je jedno, zda jde o SATA I, SATA II nebo SATA III, současné základní desky si poradí se všemi. Ceny nových SATA DVD mechanik pak začínají na cca 400,- Kč.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru