Avatar uživatele
Altair-AC

Do jakého práva byste tento případ zařadili?

20 lety muž v pracovní době z nedbalosti zapříčinil smrt 3 mladíků ve věku okolo 20 let.Muž v dodávce naboural do auta 3 mladíků,kteří se chystali odbočit.Tim nárazem je dostal do vedlejšího pruhu a to auto srazil projíždějící kamion.2 mladíci na místě zemřeli ,třetí později v nemocnici.Soud mu uložil trest na 3 roky ve vězení a odškodné musí splatit daná firma toho muže.Jake je to právo? Občanské (hmotné ,procesní) ,trestné (hmotné ,procesní) nebo pracovní? Děkuji

Zajímavá 0 před 2354 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
autacek

Je tam více právních skupin, které je navíc nutno uplatnit v různých řízeních.

Jen mne trochu zaráží, že řidič poruší svým nedbalostním chováním zákon, způsobí škodu, mimo jiné i zaměstnavateli na vozidle, ale škodu by měl za něj hradit jeho zaměstnavatel, i když jako zaměstnavatel nijak nepochybil, ale asi je to tak a zaměstnanec odpovídá za škodu způsobenou zaměstnavateli jen do 4.5 násobku své mzdy. Zbytek půjde k tíži zaměstnavatele, kdy je otázkou, zda-li tato škoda bude vůbec předmětem plnění z povinného ručení.

Upravil/a: autacek

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
klumprt

Co se týče toho usmrcení z nedbalosti, tak to je trest. Z toho odškodnění pak vyplývá, že zřejmě zaměstnavatel odpovídá za škodu způsobenou svým zaměstnancem. V čemž se moc nevyznám, ale je to možné. Pak by šlo o právo pracovní.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek