Avatar uživatele
Ji1rka

Do kterého kroužku se přihlásit v 17 letech?

Dobrý den, v poslední době přemýšlím nad tím, že jsem udělal chybu, že jsem jako malý nenavštěvoval nějaký kroužek (např. skaut). Přihlásit se do skautu v 17 (za chvíli mi bude 18) mi příjde trochu divné a myslím, že se to ani nedělá. Napadá Vás někoho třeba něco podobného (nebo i třeba úplně jiného), s čím začít v 17? Předem moc děkuji za odpovědi.

Zajímavá 0 před 2691 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Pokud máš o něco z místní nabídky zájem, zkus se tam zeptat. Dále jsou i různé zájmové organizace i pro dospělé. Informuj se ve svém okolí… Co mně napadá že by mohlo fungovat když máš zájem o skauty by mohli být hasiči – zkus se zeptat zda mají zájem o další dobrovolné hasiče + jestli by tě vzali na tréninky na hasičský sport.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
xxx3

Sbor. Existují sbory na různé úrovni – začátečnické i téměř profesionální (a je jich dost viz ceskesbory.cz). O muže je zpravidla velký zájem, protože převažují většinou ženy. Zpívat se naučí každý, kdo opravdu chce. Řeči o hudebním sluchu (hlavně jeho absenci) jsou „pohádky ovčí babičky“. Zábava na celý život, na tělo ne tak náročné jako některé sporty.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Vstoupit do armády?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
sesednizkola

V 17 letech není pozdě na to třeba se vy.rat na školu a začít studovat „vysokou školu života“, nejlépe po brigádách od různých agentur za 60 na hodinu. Hned v 18 se odstěhuj „do svýho“ někam na ubytovnu, nejlíp s 5 ukrajincema na cimře a užívej si. Na co vzdělání přeci.

Teď vážně:) V 17 už nejsi kluk, takže nějaký skaut už jsi prošvihl. Zaměř se na vzdělání a osobní rozvoj.

V 17 je ideální začít hrát na hudební nástroj, doporučuji kytaru nebo co tě bude bavit. Už jsi vyspělý jak fyzicky, tak inteligenčně a učení ti půjde snáze od ruky. Umět noty a zahrát podle nich na hudební nástroj, například na kytaru, by mělo patřit k základům vzdělání neblbce, stejně jako například znalost angličtiny.

Zapiš se do tanečních. Sice to není kroužek, ale budeš na to pak vzpomínat celý život. Pokud tam budeš chodit…samozřejmě.

Určitě začni chodit do posilovny a dělat nějaký bojový umění např. box. Změní ti to život ve všech směrech a víc dospěješ (a to hned jak začneš, ne až za rok). Navíc pokud nemáš sílu a neumíš se ubráni, budeš pořád v nejistotě jestli to náhodou někdy nebudeš potřebovat. Pak tě napadne nějakej zoufalec co bude potřebovat na dávku a jenom proto, že bude mít trošku ránu a ty nebudeš umět nic tě může i zmrzačit.

Taky si udělej řidičák. Hodně lidí řiká " na co řidičák, když nemám auto a stejně na něj pak mít nebudu?" . Je to kravina. Až budeš mít řidičák v kapse, na auto se budou peníze dávat dohromady úplně jinak než když ho nemáš a je to jen „vzdálená budoucnost“. Auto seženeš dneska slušný okolo 20 tisíc.

Když si do toho najdeš holku, nebudeš vědět kam dřív skočit a budeš mít naplněný život. Na skauta, flétnu a ostatní jsi už moc velký.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek