anonym
Mořidlo: na 1 – 1,5 kg masa: 3/4 l vody, 2 PL octa, 6 zrnek pepře,
6 zrnek nového koření, 2 bobkové listy, trochu tymniánu,4 zrnka jalovce,
1 cibule, 1 petržel, 1 mrkev, 1 menší
celer.Mořidlo(nálev)nevylévej,použij ho na podlévání.Když ho budeš
péci,tak ještě na maso dám koření na divočinu.Ale nemusí být,jen mně
to tak chutná.Já maso nesolím,pouští více šťávy.Dosoluji až při
pečení.1–2 dny ho nech v nálevu,jinak nemá cenu maso nakládat.
hanulka11
svařit vodu s octem trochou soli a bobkovým listem novým kořením,
celým pepřem , může bát i jalovec pár kuliček a kořenovou zeleninu /
celer, petržel a mrkev/ a cibuli
vše svařím a naliji na maso aby bylo potopené a přikryji poklicí – maso
obracím tak 2× –3× denně nejlépe nechat 2–3 dny odležet a obracet