Avatar uživatele
Andělé

Dobré poledne,všem přeji dobrou chut:-)Prosím,máte někdo zkušenosti z předškoličkou?Je tamní příprava dobrá?

Každé dítě je individuální,ale zajímalo by mě,jestli je lepší dítě do předškoličky dát,nebo ho stačí připravovat doma.Dceru jsem tam před lety nedala,ale přemýšlím o synovi.Samozřejmě osobně se u nás na vše zeptám,ale zajímá mě,jaké s tím máte někdo zkušenosti a jestli jste byli spokojení.A také,co děti učí. Určitě asi jak se má držet tužka,jak psát,atd. Moc děkuji 🙂

Doplňuji:
led-ve společnosti syn je,chodí normálně do školky. Myslím to tak,že mě zajímá,jestli je předškolička dobrá.Do předškoličky chodí předškoláci-tedy děti,které chodí poslední rok do školky a v předškoličce je mají připravit na první třídu.Chtěla jsem vědět,jak je tam připravují.Sama ho učím spoustu věcí,jako kdejaký rodič,ale zajímal mě názor,jaké to v předškoličce je.Syn mi jde příští rok do školy…:-)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? vagra, Kerberus, hanulka11, chudst, dědapetr, anonym před 4615 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

Aj malé dieťa potrebuje spoločnosť rovesníkov. Nejde len o samotné učenie, to naozaj môžu aj rodičia, ale dôležitý je aj život v spoločnosti. A to sa doma nenaučí.
Doplňuji:
čo mi hovorili deti, ktoré takéto preškoské zariadenie navštevujú, nesťažujú sa. Tešia sa každý deň „do práce“.
ako hovorí DědaPetr:
„V podstatě připravují základ pro školu do první třídy.“

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dědapetr

To se nedá jednoznačně říct proto,že každá předškolička má něco jiného.Vnuk měl něco jiného jako vnučka a to mají školku v jednom městě od sebe dva km.
Doplňuji:
V podstatě připravují základ pro školu do prví třídy.

Upravil/a: dědapetr

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

Když chodily moje děti -byla předškolka povinná , no ale že by nějak zvlášť dovedly víc než to co jiné děti jsem nepozorovala. Spíš myslím, že to bylo z důvodu, aby se dovedly zklidnit a posedět v lavicích a trošku se soustředit. Aby nebyly jak z divokých vajec.

Již z domova uměly základní věci pro školu, takže ve školce nebylo pro ně nic novinka.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Andělé

Já jsem tak přemýšlela,jestli se to vůbec vyplatí. Zajímalo mě,co konkrétně předškolní děti vyučují,ale nenapadlo mě,že to v každé předškoličce není stejné.Tak se u nás zeptám,ale vypadá to,že jak psala Hanulka,tak je nejspíš učí se sklidnit a hodku se vydrzet soustredit a jak psal dědapetr,veškerou přípravu pro první třídu.
Děkuji všem:-)

před 4615 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Andělé

Přijde mi,že ten základ pro první třídu rodič zvládne sám,ale to sklidnění se v lavici a soustředění je určitě dobré. Ale jak píše led,děti se na sebe určitě těší..:-)

před 4615 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
chudst

Osobne bych rekl, ze vam tady na Odpovedich asi nikdo neporadi. Jednoduse: nektere dite to potrebuje, jine ne. Pokud to nepotrebuje, neni duvod, aby tam chodilo. Pokud to potrebuje (ma problemy se soustredenim, neumi drzet spravne tuzku, apod.), pak by tam mohlo jit.

Neznam popravde receno osobne nikoho, kdo by dite do predskolicky daval. Rekl bych, ze zalezi skutecne pouze na povaze a schopnostech vaseho kloucka.

před 4615 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Andělé

chudst-děkuji Vám za názor,osobně si myslím totéž.Sama jsem si říkala,co asi tak zvláštního tam vyučují,abych to sama nezvládla.Máte pravdu,pokud to dítě nepotřebuje,není třeba tam docházet.Chtěla jsem jen vědět,co konkrétně s dětmi dělají.Ale souhlasím s Vámi. Myslím,že není třeba tam syna dávat,když problémy nená.Moc děkuji:-)

před 4614 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

Nemám pocit, že uvažujete správne.
Ano, učiť môžte sama, v tom nevidím problém.
Ale ochudobňujete dieťa o spoločnosť rovesníkov, ktorú potrebuje k svojmu duševnému rozvoju.
Veď každý človek chodí aspoň občas do spoločnosti, medzi rovnako uvažujúcich ľudí, stretáva priateľov, vymieňa si svoje názory. O toto chcete svoje dieťa ochudobniť? Nech z neho vyrastá samotár, ktorý sa stráni druhých?
Prepáčte moju kritiku, ale dosť rokov mám možnosť pozorovať deti aj vtedy, keď sú semé sebou (myslia si, že ich nikto nevidí).

před 4614 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Andělé

led-vůbec nechápu,z čeho vycházíte. Já jsem tu vůbec nepsala,že mé dítě nechodí do společnosti,není a nebude samotář,jen kvůli tomu,že by nechodil do předškoličky.Před­školička není školka ani škola.Chodí do školky a příští rok jde do školy do 1.třídy,tak nechápu,jak si můžete myslet,ža můj syn bude samotář.
Víte,co tj.předškolička?Tam se nechodí nutně,jen,když chcete dítě připravit na první třídu.Vy jste mě vůbec nepochopila.Mé dítě chodí do školky a bude chodit i do školy,rozumíte mi,na co já jsem se tu ptala?

před 4614 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Andělé

led-jsem člověk,jterý se nebojí kritiky,ale Vy jste vůbec nepochopila mou otázku.Můj syn chodí stále mezi své vrstevníky a bude chodit i do školy,tak Vás vůbec nechápu.

před 4614 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Vzdělání a práce