Avatar uživatele
panenka

Neustále jsem unavená. Co s tím?

Dobrý den, mám takový problém. Jsem finanční poradce, věnuji se půjčkám a jezdím po klientech, v týdnu se starám o děti, před nedávném se mě roztřepaly i ruce nechápu kde se to vše vzalo najednou. I když chodím spát v 10 večer chtěla bych vás timto poprosit kdybyste byli tak moc hodní a poradili mně. Koupila jsem si v lékarně Lexaurin, ale nevím, zda pomůže. Děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? annas, aramah, johana 56, hanulka11, hanny 2, Pájo, Wang, Illines před 4160 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

Ahoj panenko, dlouho jsi tu nebyla- jsi v jednom zápřahu a jsi přes týden na vše sama /aspoň to tak bývalo/ . Ono psychické vyčerpání dělá hodně – to není z posledních dnů… hromadí se to a plíží pomaloučku – to člověka varuje,aby zpomalil , když to udeří bývá většinou člověk už zcela vyždímán. Měla bys víc odpočívat . On i sters z věčného ježdění autem na tebe může působit,stále mezi lidmi ,jsi ve střehu , honíš se abys vše stihla a doma aby bylo vše hotovo.Pak padneš večer do postele a tělo se zmítá sem a tam , myšlenky se ti honí co jsi nezvládla a nedá ti to v klidu se vyspat a tělo jede jen půl plynu. Lexaurin bys neměla užívat když řídíš, ani žádné utišující prostředky. Chce to opravdu vypnout a pár dní si plně odpočinout – takový víkend sama pro sebe ,třeba jen s kamarádkou kdy nic nemusíš a dopřeješ si koupele a masáže to by tě nabudilo a odpočala by sis . Nech někdy manžela ,ať se postará o vše a zavři za starostmi dveře. Přemýšlej o tom a měj se prima.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Damiana

Jsi bohužel na „nejlepší“ cestě k syndromu vyhoření. Velká únava, nekontrolovatelný třes končetin, pak bolesti hlavy, poruchy vidění. Na Lexaurin se vykašli, jen tě oblbne a nic neřeší. Musíš odstranit příčinu přepracování a to žádný prášek nedokáže – to musíš ty sama.
Nedávno jsme to tu probírali, mrkni do odkazu, je tam i má odpověď, kterou sem tedy nebudu kopírovat.
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/prozil-jste-si-nekdo-na-vlastni-kuzi-syndrom-vyhoreni

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Lexaurin by mohl pomoci. Nemusíš se bát není návykový. Problém je v tom že jenom zklidní, neodstraní příčinu. Na tu musíš přijít sama.
Doplňuji:
Doufám, že jsi si nechala napsat 3 mg sílu. 1,5 mg je jenom vyhazovaní peněz!
3 mg balení stojí cca 180 Kč.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Wang

Lexaurin je po mnohaletým braní návýkovej!!! Zvlášť při užívání vyšších dávek, se může vyvinout psychická i fyzická závislost. Pozor u něj při řízení auta. Jeho užívání ale chápu, život se s námi mnohdy nemazlí. Nějaká čas jsem ho také bral a pomohl mi překonat jedno náročný období.
Nechávat si předepisovat 3 mg je dobrej tah, ale ne z důvodu, kterej píše >mosoj<.
Nevím sice, jak jsou tvoje obtíže vážný, ale brát z fleku 3 mg mi příjde na ženskou poměrně dost (pokud teda nemáš nějaký ty kila navíc).

3 mg Lexaurin si pul, budeš mít dvojnásobek dávek, ale pozor – vyřeš problém, tohle je přechodný řešení, který ti dovolí v klidu udělat rozumný řešení.
Podle mě ti nesedí ta práce a její tempo. Chlap ti nejspíš moc nepomáhá, takže ho koukej pěkně zapojit. Ať se ti daří vše zvládnout. Neboj se říct si o pomoc dobrým známým. Potřebuješ změnu.
Doplňuji:
Jeden víkend relaxu tě nevytrhne, musí se z toho stát zvyk. Pomáhá sport, chůze, fyzická práce a nadhled. Rozlišuj, co je nezbytně důležitý u-dělat a co má čas (k čemu se možná vůbec už nedostaneš – ale ono se vlastně nic nestane).
Je to trochu ošumtělý motto, ale furt platí. Možná ho napíšu nepřesně, ale podstatu myslím že zachytím.

Není potřeba dělat věci správně – je potřeba dělat správný věci.
Je to o tom, jaký činnosti ti přinášej klíčovej efekt. Můžeš dělat 80% aktivit, který mají jen 20% efekt (na tvůj zisk, karierní růst, úspěch).
Co když se ti podaří poměr úplně otočit – z 20%ního nasazením v klíčovejch aktivitách budeš mít 80% efekt.

Možná jen potřebuješ změnit taktiku. Možná by bylo dobrý – místo individuálního objíždění jednotlivejch klientů – udělat pro ně něco jako seminář. Vybrat pro akci vhodný prostory nebude problém. Sezveš je tam emailem, nabídkou po telefonu. Vše pak předneseš skupině. Čas kterej jinak strávíš na cestách za jednotlivcem, budeš teď moci věnovat na přípravu prezentace. Klienti se za tebou vydají rádi sami, přijedou svými auty – odřídí si to, vezmou třeba i své kolegy.

Ty si uděláš v klidu doma prezentaci v power pointu, poprosíš dobrou kamarádku, aby ti pomohla a zajistila nějaký ty mineralwasser, pár krabic džusu, várnici s kafem a něco drobného k tomu k jídlu.

Vše bude rázem jinak. Nejlepší na tom je, že odpověď a řešení je už teď v tvý hlavě.

Přečti si nějaký knihy o Time managementu – tak vyčleníš věci nepodstatný, který přestaneš dělat a místo nich se ti tam vejde čas na relax a sport a koníčky.
Pokud bys měla dotazy, klidně napiš.

Upravil/a: Wang

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Illines

Ahoj panenko,pracujes s lidma,davas do toho co muzes,ale jak pise Damiana,syndrom vyhoreni.Potrebujes chvili zmenu a odpocinek.Hanulka ti take radi dobre.Jsem rada ze ses ozvala.

před 4160 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
panenka

Moc vám všem děkuji za vaše odpovědi

před 4160 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek