Avatar uživatele
naj

Dobrý den mám štěně má dva měsíce a chtěla bych ho vodit na vodítku,ale odmítá,dám mu vodítko a sedne si a ani se nehne,

Dobrý mám štěně má dva měsíce…a chtěla bych ho vodit na vodítku,ale odmítá,dám mu vodítko a sedne si a ani se nehne,prosím o radu jak na to Děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4037 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Odpoveď byla označena jako užitečná

Chce to trpělivost a pejska na vodítko pomalu zvykat:
http://www.muj-pes.cz/vychova-a-vycvik/chuze-na-voditku-210.html

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Tvoje štěně je v „kojeneckém“ věku. Všechno má svůj čas. Když si přivezete
z porodnice novorozence, také po něm nechcete aby hned začal chodit, ne?
Takové psí mimino napřed musíš vychovávat. Naučit ho čistotě v bytě, nosit obojek, slyšet na jméno a přiběhnout na zavolání.
S nácvikem chůze na vodítku se začíná trochu později. Štěně za sebou
na vodítku nevláčej, sedni si na bobek a zavolej na něj, když přiběhne, pochval ho a odměň. Upoutej jeho pozornost pamlskem, hračkou, běhej před ním ať se naučí tě následovat.
Ze začátku je štěně ze všeho vykulené a snadno se lekne nebo nasměruje pozornost k něčemu – někomu jinému, proto je třeba mít štěně
z důvodů jeho bezpečí puštěné navolno jen mimo komunikace. Pokud to nelze, tak ho nech za sebou tahat dlouhou šňůru- vodítko abys mohla štěně v případě nebezpečí rychle zastavit. Štěně je v období socializace, takže potřebuje poznávat své okolí, jiné lidi, psy, neznámé hluky a pachy.
Je důležité si ale uvědomit, že štěně není v tomto věku ještě dostatečně imunní proti přenosnými chorobami, není ještě plně očkované, takže by nebylo dobré ho venčit někde, kde je velká koncentrace psů atd. Při přeočkování se o tom, kdy bude štěně imunní, poraď s veterinářem, každá vakcina působí jinak. Také je důležité aby štěně bylo pravidelně odčervováno po celý jeho štěněčí věk. O tom se poraď také s veterinářem nebo netem.
Se správným nácvikem chůze na vodítku začni až tak okolo třetího měsíce. Hodně trpělivosti vám oběma!

3 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Deli, Damiana, anonym Nahlásit


Avatar uživatele
badisko

Zlobive stene co?…:D......Jsou mu 2 mesice a uz umi chodit to ty jsi zarucene neumela …dej mu cas a netlac ho do voditka ..!!!! vVtommhle veku ma jen spat a jist ne masirovat u nohy na voditku…je to stene ne hracka ..!!!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek