Avatar uživatele
leorespect

Dobrý den!Jak zjistím, kde je možný samosběr dřeva k topení?Porádí někdo nějaký odkáz???Děkují.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? 9 řemesel, pekynka před 5042 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dudu

Kvůli vysokým cenám dopravy asi uvažujete o rajonu poblíž Vašeho bydliště. Nejlépe je se obrátit přímo na majitele soukromého lesa, nebo na místního hajného, resp. lesního hospodáře.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
9 řemesel

Dobrý den,na Váš dotaz asi tolik :
1/ Samosběr jak to nazýváte,se týká popadaného tzv. nehroubí ,jež nepřesahuje průměr 8 cm.Není nutno o něj žádat, má nárok každý občan ČR.Je ale skutečně lepší oslovit patřičného pana revírníka.Toho zjistíte na www stránkách Lesů České Republiky.Je tam celkem jednoduchý strom odkazů,přes který se doklikáte až na toho Vašeho, a můžete mu i zavolat,číslo i mail jsou u jména.Pro Vás bude rozhodující tzv. lesní správa,pod kterou spadá.Další Vám rád zodpovím.
POZOR!!! TOTO PLATÍ JEN PRO LESY V MAJETKU LESŮ ČESKÉ REPUBLIKY !!
Více na www : lesycr.cz

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ReHu

Na to jsem se informovala loni, sbírat můžete dřevo do průměru 8 cm. Ne v soukromých lesích. Přesné info vám povědí na příslušném polesí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pekynka

Upozorňuji, že vymámit tzv.lístek z místního reverníka je nadlidský výkon, loni jsme jej nedostali a dřevo nakoupili,bylo dražší než dvě auta briket, ale bohužel máme kotel jen na dřevo a vytápíme 200m2. Letos jsme loudili už od dubna a máme jej na čtrnáct dní, dostali jsme přidělenou parcelu, kde před tím prováděli prořezávku, platba proběhne až si množství dřeva revírník přeměří na zahradě.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek