Avatar uživatele
Brou ček

Dobrý den, je mi 11a půl let mam problem s váhou........mám 50kg váhu a mam 147cm co stím???? jak mám zhubnout??dekuji

váha

Zajímavá 0 před 4080 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
venkovan

Jdi k dětskému lékaři ať tě pošle ke specialistovi. Sám nic nezkoušej, mohl by sis zázračnými dietami zničit zdraví.
Ale v základu – pohybem nic nezkazíš. Zkus třeba nějaké delší výlety (s někým dospělým, aby se rodiče nebáli – ti asi s tebou chodit nebudou, i když by měli, protože tuším, že jim také nějaké kilo přebývá). Máš ale nejvyšší čas – s růstem a pohybem se leckterá kila ztratí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Capik166

Jdi do parku a dej si pár koleček. Klidně si zjisti i nějaký informace o běhu… A rozhodně občas vypni facebook nebo nějakou hru a jdi si s klukama zakopat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dodosmile

Pohyb,nejíst moc sladkého ani ne moc sladké nápoje,jíst zeleninu,ryby…pros­tě pestrá strava v menších dávkách několikrát denně.Hlavně nedrž hladovku ,jinak budeš přibírat na váze.Ale je tam i pravděpodobně možné ,že máš těžké kosti.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Bedy

Základem je pohyb a solidní strava. K pohybu – za prvé, nejsou vhodné dlouhé vytrvalostní běhy. Ze začátku je lepší si dát každý den jednu šedesátku naplno a postupně třeba si přidávat na vzdálenosti a ubírat na rychlosti.
Za druhé – ještě ti je 11, takže posilovnu bych nedoporučil.
Za třetí – nasatne puberta a věřím, že se „vytáhneš“. Takže bych to až zas tolik nehrotil, přesto bych doporučil trošku kouknout na jídelníček.

No a k jídelníčku – podívej se, wolidní strava nejsou žádné drastické diety, jak si řada holek (a nejen holek) představuje. Je to jen prostě omezení – omezení neznamená vyloučení, ale snížení přijmu.

Snížení příjmu zejména tučných jídel jako (trvanlivé) salámy, paštiky, konzervy, dále omezení sladkostí jako bonbony, kynuté pečivo, dobré je omezit i příliš kořeněná a slaná jídla – například brambůrky, apod.

Naopak bys měla víc jíst kvalitní zdravá jídla jako celozrnné nebo tmavé pečivo, zelenina, ovoce, libové maso, apod.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
salinečka

Ahoj hele já nevím kde si na to přisla že si tlustá ale tvoje váha je naprosto idealní mrkni na tyhle stranky a vypočítej si svoje BMI a uvidíž že máš idealní váhu http://www.do­plavek.cz/prak­ticke-rady/jak-poznam-ze-jsem-tlusta.htm

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví