Avatar uživatele
AJUNKA

Dobrý den, je prosím Vás možno, že otékají nohy a ruce od nadváhy? Děkuji.

Nefroložka mi sdělila, že mé dlouhodobé otoky nohou a nyní i rukou a břicha , jsou díky nadváze. Neudělala mi žádné vyšetření.Je to prosím možné, že to je od nadváhy?Otoky jsou po ránu i přez den, i po 30 min. sezení a stání.Děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Pájo, Wang před 4549 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Pájo

Otoky mohou být způsobeny hned několika příčinami.

Odtok krve ze žil dolních končetin směrem k srdci se odehrává proti působení gravitace. Žíly dolních končetin čelí hydrostatickému tlaku odpovídajícímu výšce vodního sloupce mezi momentální pozicí žíly a vyústěním dolní duté žíly do pravé předsíně. Je dobře prokázané, že aktivita svalů dolních končetin u zdravých, napomáhá pumpovat krev z dolních končetin a snižovat vnitrožilní tlak po dobu až jedné minuty po skončení svalové aktivity. Tomuto mechanismu se říká žilní, nebo svalově-žilní pumpa a podmínkou jeho fungování jsou žilní chlopně.

Takže máte buď záněty žil dolních končetin (vrozená chronická žilní insuficience, což je vrozená porucha funkce žil a žilních chlopní). Důsledkem tohoto stavu je městnání krve z hlubokého žilního systému do povrchového. Málo se pohybujete, srdce nestíhá dostatečně přečerpávat krev, což vede k otokům.

Koukejte pod dozorem odborníka co nejdříve a co nejšetrněji zhubnout.
Zvoní Vám hrana.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
rosinka

Záleží taky na tom, jak velká ta nadváha je. Při hodně vysoké by to mohla být pravda. Jinak, pokud máte ledviny vpořádku, může to být i z alergie, ze štítné žlázy atd.Nechala bych se celkově vyšetřit.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

určitě je to možné a také mohou být ucpané lymfatické žlázy to způsobuje otoky

poradím -dojděte si do obezitologické poradny a nespokojte se jen s takovým sdělením musí se zjistit, co ty otoky způsobuje

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Sea

mám asi stejný problém..sice jen s nohama..ale­..vyšetření mi MUDra nechala udělat celkové, od rozboru krve až po různé ultrazvuky ledvin, břicha atd…nezjistilo se vůbec nic. Tak mi narvali stahovací punčochy a šla jsem. Taky mi doporučili zhubnout…i když nadváhu nemám takovou hroznou. Nohy mě taky děsně bolí. Myslím, že to bude způsobeno i genetikou. Prostě to tak je, a doktoři si s tím moc rady nevědí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek