Avatar uživatele
Ronnynik

Dobrý den, měla bych takovou zvláštní otázku ohledně praxe.

Dobrý den, jak už jsem zmínila sháním praxi do školy. Studuji obchodní akademii a musím mít praxi v nějakém ekonomickém úseku. Nemám žádný úžasný rodiče, kteří mi praxi seženou takže musím shánět sama. Jak ji mám sehnat? To mám přijít například do nějakýho podniku a na sekretariátu se zeptat: Dobrý den, mohla byc k vám nastoupit na praxi? Či jak? .. mám z toho nervy v koncích prosím poraďte. :/

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3727 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zzzzz

Ve škole by ti měli dát nějaké smluvní firmy. Pokud ti je nedají, tak budeš muset hledat sama. Ničeho se neboj, vyber si firmy, kde by se ti líbilo pracovat, a postupně je začni obcházet, to že tě v první třeba odmítnou, neber jako nějakou hrůzu. Zaměstnavatelé rádi vidí studenty. A pokud by si u nich praxi vykonala opakovaně, tak by tě třeba mohl i přes léto vzít na brigádu, nebo v budoucnu zaměstnat.

Stejně jako teď praxi si budeš v budoucnu hledat i práci. Tím jsme si prošli všichni, takže žádný stres.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
klob1

Záleží také, v jaké oblasti jsi? Tak v nějaké fabrice nebo nějaké firmě se optat. Tady na Rychnovsku by se třeba dalo, to možsnoti ybch věděla. Ale jinde nevím, jaké jsou možnosti

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
arygnoc

rosičia sú presne takí, ako by mali byť – vedú vás k samostatnosti.

a jednoznačne dávam za pravdu zzzzz – zvykajte si, nič vám život neprinesie na striebornom/zlatom podnose, všetko si budete nájsť/zariadiť sa­ma.

skúste hoci aj inzerát.

ako riešenie pre vás a partiu nadšencov sa javí založenie i študentskej firmy, ktorá môže skutočne i zarábať – práve ekonomickým poradenstvom alebo priamo spracovaním – vedením toho či onoho účtovníctva.

chce to iba troška aktivity, kreativity.

před 3727 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek