Avatar uživatele
janesis

Dobrý den, podala jsem žádost na vrácení daně včas na svou firmu, Ale ve výplatě za březen mi nepřišla žádná vracená daň

tak se chci zeptat jestli mám na vrácení nárok, byla jsem od 1.1.2010 na ÚP a u toho jsem sem tam pracovala na dohodu a do práce na prac.smlouvu jsem nastoupila 16.8.2010.Vníká mi tam tedy nějaký nárok a kolik to asi je..slyšela jsem že když jsem byla na ÚP tak ano.Předem moc děkuji za radu
Doplňuji:
bylo to 4000 měsíčně. Ale kamarád říkal že šel ihned za školy na ÚP byl tam 3 měsíce a nastoupil do zaměstnání a dostal zpět 3 tisíce..takže když jsem byla na ÚP nemám nárok? nějak tomu nerozumím..všichni říkají že mám něco dostat..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? fablen před 4746 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
fablen

Záleží na tom, jak velkou jste měla na tu dohodu (DPČ, DPP) mzdu. Pokud to bylo zhruba do cca 10.000,– hrubého, pak většinou žádná záloha na daň k placení ani nevyjde a proto Vám nemůže být žádná daň vrácena.
Doplňuji:
ano, ale ten kamarád zřejmě neměl v práci mzdu 4000 hrubého jako Vy, ale měl více. Projděte si všechny své výplatní pásky za loňský rok a najděte, kolik Kč bylo každý měsíc strženo na daň ze mzdy (zřejmě budete mít každý měsíc 0) a není Vám proto co vracet. Kdyby měl kamarád mzdu třeba jen 1 měsíc v roce a bylo to např. 13.000,– hrubého, pak odvedl za ten 1 měsíc vloni Kč 555,–na dani ze mzdy a tato částka mu může být vrácena…zjedno­dušeně řečeno a bez dalších uplatněných slev apod.

Proč se ptáte „všech“ a nezavoláte přímo účetní, aby Vám to vysvětlila??

Upravil/a: fablen

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek