Avatar uživatele
marijakes

Dobrý den, prosím do jakého regionu se řadí hora Radhošť a Pustevny?

Vím že jsou součástí Moravskoslezských Beskyd. Ale po posledním rozdělení regionů připadl vsetísnký okres ke kraji Zlínskému, tedy i Rožnov pod Radhoštěm, jedno z výchozích míst. Dalším výchozím místem je Frenstát pod Radhoštěm, ale ten již patří do kraje Moravskoslezského. Píši cestopis a nevím si rady do jaké rubriky (kraje) mám Pustevny zařadit. Děkuji za odpověď

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, fcoop před 3922 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Podle Wikipedie by mělo platit toto:

Pustevny (1018 m n. m.) je sedlo v Moravskoslezských Beskydech nedaleko Radhoště, které patří k obci Prostřední Bečva., okres Vsetín, Zlínský kraj.
http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Pus­tevny

Radhošť (1129 m) je nejvyšším vrcholem radhošťských Beskyd a okresu Nový Jičín. Radhošť je hora v Moravskoslezských Beskydech na závěru výrazného Pustevenského hřbetu.

http://www.ski­alpin.cz/

Zřejmě se tak stalo při novém vytvoření okresů a krajů v posledních letech.

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Michálek1245

Radhošť patří do Beskyd, respektive pak k Pustevnám, pokud se nepletu. Na podzim jsme navštívili Ubytování Pustevny a na Radhošti se nám fakt moc líbilo. Skvělý zážitek. Hlavně i ten skanzen je naprosto perfektní a hodně mi to připomínalo můj oblíbený skanzen u Hlinska na Veselém kopci. :) Jestli neznáte, tak si udělejte výlet.

Nový příspěvek