Avatar uživatele
zdzdzd

Dobrý den, prosím jak nejlépe odstraním z nářadí rez.Děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? ReHu před 4328 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Damiana

Stačí voda, ocet a citrónová šťáva. To jsou ingredience, které když smícháte v poměru 1:1:1 dokáží udělat učiněné zázraky. Rezavé nářadí v tomto roztoku ponechte alespoň 2 hodiny. Nejen, že tato metoda odstraňování rzi je velice levná, ale také účinná.

Rez lze odstranit z kovových předmětů pomocí kypřícího prášku. Rezavý povrch navlhčete a posypte jej kypřícím práškem. Nechte působit alespoň půl hodiny a poté jej jemně opět navlhčete a pomocí houbičky s drsnějším povrchem (může být i jemná drátěná houbička) pak vyčistěte.

Zdroj: http://www.vi­tejdoma.cz/za­bava/domaci-dilna.4/odstraneni-rzi-z-kovovych-predmetu.8904.html

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Sůwa

Záleží na tom, o jaké nářadí jde. U lepšího je třeba zbrousit a opatřit nátěrem (Minium ) nebo aspoň konzervovat řepkovým olejem, u obyčejného stačí natřít odrezovačem, ale kov trochu změní barvu do fialova.
Doplňuji:
Ještě jsem si vzpomněla, že kamarád vkládal rezavé části zbraní do syrovátky. Kupovala jsem kvůli tomu čerstvé mléko, aby zkyslo.

Upravil/a: Sůwa

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Ar

Ocelovým kartáčem ručně a nebo ve „flexe“. Opískovat nebo obrokovat. Podle toho o jaké nářadí se jedná a jak velká je koroze.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
vaiko

Nejlépe nějakým odrezovačem na bázi kys. fosforečné, takové jsou nesmírně účinné a navíc nerozpustným fosforečnanem, který se na jeho povrchu vytvoří chrání povrch před další korozí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek