Avatar uživatele
anonym

Dobrý den, přišel mi doporuč.dopis z VŠ. Domů mi přišel lísteček o vyzvednutí.Ten den jsem si ho již nestihla vyzvednou

když jsem tam dnes přišla, paní za přepážkou mi zdělila, že mi to už vyzvedla moje bábička. Chápu, že jsme jen vesnická pošta, ale v tu chvíli se mi zamlžilo před očima.Nemám s ní dobré vztahy a to se na vsi také ví. Jak je možné, že jí to paní za pustem vydala bez mého vědomí?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Marunka2 před 4790 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
sejtanka

POKUD TAM NEBYLO „JEN DO VLASTNÍCH RUKOU“,POTOM TO VYDAT MŮŽE,I MĚ SE TO OBČAS STANE,ŽE DOPORUČENÝ DOPIS DAJÍ NĚKOMU Z RODINY.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
barnajka

Já mám zkušenost naprosto stejnou jako všichni ostatní, co tu popisovali své zážitky. Měla jsem několikrát na poště balíček, nemohla si ho vyzvednout. Poslala jsem někoho z rodiny, ten mohl stokrát předložit svou občanku, mou občanku (stejné příjmení, stejná adresa)…balíček pošta nevydala. Ale když si ho nechám doručit až do bytu, vydají ho KOMUKOLIV z domu (třeba i sousedům nebo zloději, pokud tu zrovna nějaký bude)..a občanku vůbec nevyžadují.

Nevidím v tom žádnou logiku, ale zase je fakt, že v naší zemi (a zvlášť v úřednické sféře) mě už asi nic překvapit nemůže :)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dudu

Také těm „pravidlům“ pošty moc nerozumím – když je doma, dají na mne adresovaný doporučený dopis manželce, ale na poště ho vydají pouze mě, paní už nikoliv i když má sebou moji občanku?!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Marunka2

Jo, pokud to doručovatelka nese na určitou adresu a někdo kdokoli z domu je doma, tak to normálně převezme. Legálně, u kolonky se jménem se uvede příbuzenský vztah (babička, otec, strýc apod.).
Ale pokud nikoho doma nezastihnou, tak na poště u přepážky to už nikomu jinýmu nevydají – ani manželovi, který má naprosto stejnou adresu trvalého pobytu a v občance má uvedeno vaše jmého jako manželku. To je tedy konkrétně můj případ, celkem to nechápu, ale v praxi to tak prostě je ☹.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
fablen

mě už 2× i jedna místní kurýrní služba (DPD) nechala balík u sousedů aniž by mi zavolali (telefon na balíku byl uvedený) – bydlíme v paneláku.

Jednou v něm byl PC. Nevím, čeho bych se pak dovolala pokud by balík byl poškozený a sousedé ho přesto převzali ☹.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Z těchto reakcí mohu udělat jenom jeden závěr. Vykašlat se na všechny !!!!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek