Avatar uživatele
aloe vera

Dobrý den, ve škole se starám o kytky a začala mi jedna od kořene uhnívat. Je to učitelčino aloe vera. Prosím, poraďte m

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? elektrikář před 4192 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Reuef

moc to zalejvas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Sežeň o něco větší květináč, zeminu a kytičku přesázej. Až ji vyndáš ze zeminy, tak zkontroluj kořeny a nahnilé části ostrým nožem odřezej. Dobré by bylo ořezané části zasypat drceným dřevěným uhlím. Po přesázení zalévej opatrně. Zahnívání je způsobeno přelitím rostliny. S vodou opatrně – květiny ji sice potřebují, ale v přílišném množství škodí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
BANAN93

asi malej květináč, když se moc nahustěj kořeny na sebe… moje zahradnické dovednosti jsou jen v souvislosti s marihuanou nevim jak je na tom aloe vera
Doplňuji:
jo myslim že to bude oboje dohromady s tim jak řika „reuef“

Upravil/a: BANAN93

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Jak píše očko. Ale počítej s tím, že se z toho ta rostliny nemusí vzpamatovat. Nicméně, řekni to učitelce, třeba t s tím pomůže. A pokud je moudrá, tak se jen usměje a se slovy – to se stává se poohlédne po jiné rostlině. Není ostudou a nechopností, že květina odejde. Zejména, když se teprve základům pěstování učíš.
Základem zálivky v této roční době je ji přiměřeně omezit. Rostliny totiž s ohledem na krátký den nespotřebují tolik vody. Ale, zas je třeba hlídat, aby nepřeschly. Mám dokonce pocit, že aloe se v zimě dává na určitou dobu do chladnější, ale světlé místnosti.
No, a že odehnívá aloe učitelky je celkem pochopitelné – snažíte se, aby její rostlinka dobře prospívala, a tak jste jí daly víc vody než bylo potřeba.
Nikdo moudrý z nebe nespadl a chybama se člověk učí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Bydlení a zahrada