Avatar uživatele
Nikinkaka

Dobrý den, včera mě chytli revizoři, teda před nima jsem stihla poslat sms, ale nerespektovali ji, vystoupila jsem tedy

Dobrý den, včera mě chytli revizoři, teda před nima jsem stihla poslat sms, ale nerespektovali ji, vystoupila jsem tedy a venku se semnou začali tahat, oba dva mě drželi, jeden za tašku a druhý za ruku, povedlo se mi s nima se dostrkat asi 100 metrů od zastávky, kam přijela přivolaná policie a ta zkontrolovala moje doklady. Řekla jsem jim, aby revizorům nic nedávali, a že jim ani nic nepodepíšu. Policista mi odpověděl, že si DPP může moje údaje vyžádat, ale k čemu jim budou, když není žádný zápis a vlastně mě kontrolovali mimo tramvaj? Revizoři si můžou vyžádat údaje od policie a udělit pokutu, když není žádný svědek?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? iceT před 4168 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
terry

Pravděpodobně mohou.
A…stojí ti to za to? Nebo ty se ráda dohaduješ a chodíš na policiin DP a vysvětluješ, dostáváš obsílky, atd.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Děvče, vzpamatuj se. Revizor má právo žádat od Tebe doklad o jízdném. Nemáš-li ho, jsi povinna uhradit pokutu a prokázat svou totožnost.

Pokuty za černou jízdu v Praze budou od září dražší
31. 8. 2011 11:25 Jiří Hovorka
Nálepky:dopra­vapokuta
Od září se v pražské hromadné dopravě zvyšují pokuty za jízdu načerno. Cestující bez platné jízdenky si připlatí 50 až 100 korun. Pokud černý pasažér zaplatí pokutu na místě nebo do 15 dnů, bude ho to stát 800 korun. Za pozdější uhrazení bude muset zaplatit 1000 korun. Dosavadní výše pokuty činila 700, respektive 950 korun.

No a pokud se jedná o něco takového, jako jsi popsala v otázce, tak si přečti, co se dá najít na netu:

Příklad: Revizor dopravního podniku při kontrole jízdenek zjistí, že jeden z cestujících nemá jízdenku ani jiný platný jízdní doklad. Černý pasažér odmítne zaplatit na místě přirážku („pokutu“) či předložit občanský průkaz. Revizor se obrátí na přítomného policistu s požadavkem, aby zjistil totožnost černého pasažéra, jelikož bez znalosti osobních údajů by dopravní podnik nemohl černého pasažéra žalovat.

DŮSLEDKY NEPROKÁZÁNÍ TOTOŽNOSTI
Pokud vyzvaná osoba odmítne či nemůže prokázat svoji totožnost, je ji policista oprávněn předvést za účelem zjištění totožnosti. Nepodaří-li se zjistit totožnost na základě evidence obyvatel, je policie oprávněna k sejmutí otisků, focení, měření těla a zjišťování zvláštních tělesných znamení. Nezjistí-li se totožnost osoby do 24 hodin, nelze ji za účelem zjištění totožnosti dále zadržovat a policie ji propustí.

Asi se cítíš být ohromně spokojená, ale je to špatné jednání a nic pozitivního ti to nepřinese. Jsi si jistá, že jsi vyhrála? Záznam ve svých materiálech už mít budeš. Nepodceňuj policii.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zzzzz

Předpokládám, že byli dva. Takže svědek tam je! Na černo se nejezdí! Jistě že si ty tvoje údaje vyžádají a dostanou je. Můžeš se pak s nimi klidně soudit, ale já myslím, že nevyhraješ.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Natty*

Já za sebe Ti v tom radit nebudu. Proč bychom měli, když porušuješ zákon a jezdíš „načerno“?? Revizoři na to, co jsi nám popsala měli plné právo. Vzpamatuj se, co je asi práce revizorů, no?!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cukrar

Nikinkaka,
vy jezdíte načrno, policistům sdělujte co mají a nemají dělat…a vy se divíte?
Dostanete pokutu a tu ihned uhraďte.. nebo sui dělejte co uznáte za vhodné,,,

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek