Avatar uživatele
Lussi84

Dobrý den,přítel je jediný jednatel a společník s vkladem v s.r.o firmě! Co to pro něj znamená?

A dá se prosím někde zjistit majitel této firmy? Firma je založena zhruba od roku 2006 asi,ale přítel v ní figuruje pouze papírově nebo jak to napsat.Žádné jiné jednatele ani společníka firma již nemá.Dá se firma prodat nebo zrušit? a co by k tomu bylo potřeba?Předem děkuji za odpověď.

Zajímavá 0 před 4403 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Tato forma vlastnictví firmy existuje tak, že majitel firmy odpovídá za své podnikání a jeho odpovědnost za případnou ztrátu z podnikání činí výši vkladu, což podle data založení s.r.o. činí buď 100 tisíc Kč, nebo 200 tisíc Kč, podle roku, kdy byla s.r.o. založena. Firma by měla být zapsána v obchodním rejstříku a ten je na internetu veřejně přístupný. Kromě jednatele a společníka může mít s.r.o. i „tiché společníky“, kteří přistupují do firmy tím, že vkládají každý za sebe část základního jmění a podle toho potom při vyúčtování hospodářského výsledku dostávají tzv. podíly.
Firma jako s.r.o. se prodat dá tak, že se zruší současný jednatel nebo majitel a na obchodní rejstřík se zanesou údaje nové. Finanční otázka je na dohodě mezi prodávajícím a kupujícím. Při nejmenším by mělo jít o odprodej základního jmění, t.j. těch již zmíněných 100 nebo 200 tisíc Kč.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
tekumseh

http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Spo­le%C4%8Dnost_s_ru%C4%8D­en%C3%ADm_ome­zen%C3%BDm

Zdroj: http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Spo­le%C4%8Dnost_s_ru%C4%8D­en%C3%ADm_ome­zen%C3%BDm

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rq

Majitel=společník. Mohu se zeptat, jak se firma a přítel jmenuje? Firma se samozřejmě dá prodat i zrušit. Bližší info, až se ozvete.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek