Avatar uživatele
anonym

Dobrý den,vlastním bytovou jednotku 3+1 a jedná se o nájem cizinci, konkrétně slečně z Ruska.

Jedná se o to, zda při uzavření Nájemní smlouvy na dobu například 4 měsíců nájemci-cizímu příslušníku nemohou vzniknout nějaká práva k předmětnému bytu. Nechci jí zde umožnit vyznačení přechodného bydliště. Mám nějaké povinnosti vůči Cizinecké policii ? Skutečně nevím, zda byt na kratší dobu s možností prodloužení náj. vztahu dotyčné osobě pronajmout. Děkuji za Vaše kompetentní návrhy a odpovědi.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? BIGFOOT před 4933 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
salsa verde

podepsáním nájemní smlouvy v žádném případě nevznikají nájemníkovi jakákoliv práva než jste si sepsali ve smlouvě. přechodné bydliště se už dávno neuvádí a není vaší povinností nikomu nic někam hlásit. a navíc každá smlouva se dá ukončit, doporučuji vám jednoměsíční výpovědní lhůtu a přesné vymezení toho za jakých podmínek bude nájem ukončen z vaší strany.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
nabubindes

uvádíš, že vlastníš bytovou jednotku, tedy jeto tvým majetkem a je to zapsané na příslušném katastru nemovitostí. V souvislosti s pronájmem zmíněného si nikdo nemůže dělat jakékoliv nároky na majetek někoho jiného. Podle smlouvy ho pouze může užívat a to jenom v mezích předmětné smlouvy. Porušení smlouvy může být např.důvodem okamžitého zrušení nájemní smlouvy s důsledkem propadnutí vratné zálohy. Stačí?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
BIGFOOT

Souhlas s ostatními,ale přemýšlel jste o ruské mafii? to teda hrozí když je to ruska.nejsem rasista, ale vím svoje.BIGFOOT

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek