Avatar uživatele
Monie

Dobrý den. Ráda bych poprosila někoho nestranného o radu k maturitě. Angličtina nebo matematika?

Jsem ve 3. ročníku. Byla jsem rozhodnuta maturovat z matematiky. Poslední dobou celou naši třídu nás učitel upozorňuje, jak je to náročný apod. (určitě víte o čem mluvím). Naneštěstí jsme dostali učitelku na angličtinu, která sama neumí anglicky (o rozhovorech v aj ani nemluvím). Je mi jasné, že před maturitou budu potřebovat doučování z obojího. Ráda bych na vejšku, ale později i do zahraničí. Mohu vás poprosit o nějaký rady, co by se mi hodilo více? Já vím, že každý je individuální a u každého to je jinak. P.S. Baví mě oboje. Děkuji :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Hlasujte v anketě
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? gagaga před 3846 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Bedy

Matematika

Vím, že na naší škole byly semináře jak matematický, tak i anglická konverzace. Pokud je možnost, tak se klidně na oba přihlaš a uvidíš.

Jinak na stránkách novamaturita.cz jsou starší testy – doporučuju vyzkoušet a podle toho se rozhodnout. U starších pak vol lehkou obtížnost – má mnohem blíž k současné maturitě.
Pro odmaturování z AJ musíš mít aspoň 44%, u matiky stačí 33%.

Pak je možnost, že si jako státní dáš třeba matiku a jako školní angličtinu. U školní angličtiny tuším odpadá popis obrázku a poslech.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
quentos

Anglický jazyk

coby učitel angličtiny sice asi nebudu považován za „nestranného“, nicméně zkusil jsem se na to podívat nestrannýma očima. Maturita z matematiky se Vám podle mého názoru bude hodit jen tehdy, budete-li se chtít matematikou i nadále a hlouběji zabývat, kdežto maturita z angličtiny se může hodit celý život – bez cizího jazyka se dnes člověk nikam nehne (ta maturita samozřejmě nezaručí, že se „hnete“ – ale budete přece jen zase „o stupínek výš“ se zkušenostmi s cizími jazyky. A to i přes to, že Vaše učitelka neumí anglicky, neboť u maturity s Vámi nebude jen ona).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nuk nuk

Anglický jazyk

Záleží na tom, co Vám jde lépe. Ale také popřemýšlet, co chcete dělat po skončení střední školy. Píšete, že chcete jít na vysokou školu. Řídila bych se tedy oborem (obory), na který se chcete hlásit. Při přijímacím řízení na VŠ budete maturitní vysvědčení předkládat a podle oboru mají i různé předměty a známky různou váhu. V humanitárních oborech se Vám nejspíš bude více hodit jazyk, v technických, na Matfyzu apod. spíše matematika, jsou obory, kde můžete úspěšně vyrukovat s obojím.

(Já sama za sebe bych volila angličtinu, ale mé matematické a jazykové schopnosti jsou diametrálně dost odlišné :) )

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
odik

Matematika

Něco takového ti nemůže poradit nikdo nestranný. Ty sama musíš vědět, ve kterym předmětu máš větší jistotu, že to zvládneš. Na to jaký máš předměty u maturity absolutně nikomu nezáleží – jen ji musíš zvládnout!

Já například maturoval z matematiky. Na VŠ mi ale pomohlo to, že jsme měli na SŠ hodně dobrou učitelku a za ty 4 roky nás fakt dobře připravila – samotná maturita a nabiflovat se pár otázek na to nemá vůbec žádnej vliv!

A jestli chceš do zahraničí, tak ti stejně žádná škola nepomůže, to se musíš vzdělávat sama.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

Anglický jazyk

naprosto souhlasím s quentosem,ale z vlastní zkušenosti musím říct,že já jsem si vybral matematiku,protože na jazyky absolutně nemám talent,matika je o logice,a byl jsem rád,že jsem udělal tehdy povinnou ruštinu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Matematika

Nedala jsi do ankety kategorii „jiná možnost“, což je hrubá chyba.
Odpověď je přece zcela logická – maturitní předměty si zvolíš podle toho, o jaké další své budoucnosti budeš přemýšlet. Pokud půjdeš na vysokou školu s technickým zaměřením, tak jednoznačně si vyber matematiku, jestliže ale zvažuješ něco jiného (práva, medicínu, pedagogickou školu apod.), kde matematika není podmínkou, potom je vhodnější maturita z angličtiny. Angličtinu bych upřednostnila i v případě, kdyby ses rozhodla ve studiích nepokračovat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ahold

Matematika

Pokud vím, tak hodně Vš požaduje před přijímačkama výsledky Scio testů. A ty jsou mimo jiné i z matematiky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
michalo

Matematika

Doplňuji:
ja by som si vybral matematiku. vlastne som si ju aj v minulosti vybral.

ale 10 rokov po maturite mozem povedat ze po nej ani pes nestekne, jedine na co bola dobra:

  • doklad na prijmacky na vysoku ze ju mam
  • ozralecka party po jej skonceni

v zivote nikto nikdy neriesil z coho som maturoval a aku som mal na mature znamku. ani som sa s tym nestretol u rodiny / priatelov

Upravil/a: michalo

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek