Smetol není stejný jako Hera. Je nutné se zeptat na ztužený tuk. Např.
Lukana – jsou jí tři druhy.
Doplňuji:
Zapomněla jsem dát odkaz. Já jsem nikdy ze smetolu nepekla, vždy z másla.
Ale vzpomínám, že byl dost tuhý.
Začneme tím, že si v kastrůlku rozpustíme 20 dkg ztuženého pokrmového tuku (Iva, Omega, Smetol, … http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:h2a2o3xLVKgJ:neviditelnypes.lidovky.cz/diskuse.asp%3Fiddiskuse%3DA060608_221229_p_zviretnik_dru%26razeni%3D%26strana%3D3+Smetol+nen%C3%AD+stejn%C3%BD+tuk+jako+hera&cd=13&hl=cs&ct=clnk&gl=cz
http://vareni.dama.cz/recept.php?d=1078
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
to je stejné jako hera,rama,někdy je napsáno jen tuk na pečení,
smetol nebyl nikdy ztužený tuk-byl to mléčný tuk do těsta-moc dobře si to pamatuji -tatínek si ho mazal na chleba a mě se to ošklivilo-byl to prostě margarín
nedalo mi to a hledala jsem –
Čo to je prosím ťa ten smetol?Je to podobný tuk na pečenie ako HERA, HELIA…Palmarin,,,,;)
http://www.porada.sk/archive/index.php/t-14240.html
zde je další diskuze o Smetolu
http://www.peceni.info/pagace-eno-nuno
Já používám na běžné pečení ve formách a na plech-koláče a pod. Heru,tam se nic nerozteče,jinak na drobné cukroví a krémy vždycky máslo na půl se Stellou.Cukroví krásně drží tvar, krém se díky Stelle našlehá do pěny a taky pěkně drží, Stellu používám moc ráda,je podobná tuku Smetol,který se už nevyrábí.To je moje zkušenost,ale každý musí vyzkoušet sám,co mu lépe vyhovuje
http://www.peceni.info/hera-stella-maslo
0 Nominace Nahlásit |
Nevím, ale podle toho co si ještě pamatuji, tak smetol nebyl tedy ztužený tuk, ale byl žlutý, to znamená, že jde přirovnat ke Stele nebo Lukaně na pečení (ta žlutá)
0
před 4887 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1678 | |
annas | 1349 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 985 | |
marci1 | 914 | |
iceT | 625 | |
da ny | 582 | |
zjentek | 563 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |