Avatar uživatele
Posspi

Dobře…Když se člověk rozhodne začít cestovat po světě, kde začne?

Zdravím…když už se člověk rozhodne cestovat po světě,kde má začít?? Je lepší,když si udělá výlet třeba do Rakouska,Německa,a nebo má začít rovnou někde dál..? Nedokážu si představit,že bych cestoval sám,a na vlastní pěst,že bych dostal třeba na cestu,jídlo,dopravu a celkovou útratu třeba 25.543 Kč (pak třeba převodem na měnu dané země) a prostě bych žil a poznával. Taky bych se bál,že se nedomluvím dostatečně dobře Anglicky,a že zpanikařím,a pak…pak kdo mi pomůže? Proto už z tohoto důvodu bych cestoval ve více lidech,ať mám jistotu..

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Tw!st před 2618 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

Z vlastnej skúsenosti:
najprv som spoznávala svoje najbližšie okolie, neskôr sa mi obzor rožšíril od Ašu po Čiernu na Tisou, nohy začali spoznávať okolité krajiny a dnes už mám za sebou kilometre na viacerých svetadieloch.
Je dobré ovládať reči, ale najdôležitejšie je nebáť sa vyjadriť svoje myšlienky aj keď nepoznáte reč, pokiaľ dokážete hýbať jazykom a pohybovať rukami a mimikou.
PS. nezoberiete niekto stopárku do Antarktídy?

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Tw!st

Zkus si přečíst můj dotaz co jsem nedávno psal: http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/do-jake-miry-lze-minimalizovat-vydaje-pri-dovolene cestování nemusí být drahé…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kelt

To je dobře, že máš takový cíl. Tak na něm můžeš začít pracovat. Udělej si takový plán na papír v písemné podobě. Určitě do bude dlouhodobý cíl na několik let a možná i několik desítek let. Uvědom si, co chceš, čeho chceš dosáhnout, a proč (aby tě to motivovalo), co budeš muset udělat, na co se zaměřit a čeho se vzdát. Znalost jazyků je dobrá, záleží, kde chceš cestovat. Peníze – můžeš se zkusit v nějakém podniku, že jim budeš dělat reklamu, nebo obhlédneš trh, když tě budou sponzorovat. Samozřejmě, je třeba umět přesvědčit, takže co komu řekneš, záleží na tobě.
A kde začít? Každá cesta, začíná prvním krokem, i ta nejdelší.¨
Takže začni poznávat okolí, a komunikuj s lidmi. Tady ti to půjde dobře, protože češtinu snad znáš a pak uvidíš. Malé úspěchy tě povzbudí , získáš sebedůvěru. Držím palce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
gecco

Asi nerozumím…
„Výlet“ do Rakouska nebo Německa není žádné cestování…
___
Zkus cestovat – toulat se…
A pokud se moc bojíš neschopnosti domluvit se, začni na Slovensku…
😉

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Příspěvek smazán administrátorem.

před 2361 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

palček na cestovateľskú odpoveď od večnej cestovateľky Lady Gagaga poteší 🙂

před 2618 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek