Avatar uživatele
Deli

Dodržujete nějakou dietu, nějaký stanovený jidelníček? Jak se Vám to daří?

Případně mi napište jakou dietu a proč držíte, co Vám na ní nejvíc vadí a čím nejčastěji zhřešíte… A také: zda Vám pomáhá. Děkuji.

Já jsem si nyní nechala sestavit jídelníček od poradkyně, protože se mi sešly 3 nutné diety a k tomu potřeba stravovat se v těhotenství tak, aby mimču nic nechybělo. No, nedokázala jsem to skloubit, musela jsem využít výživovou poradkyni. Teď se trochu bojím, jak to zvládnu dodržovat.
Děkuji za Vaše odpovědi.
Doplňuji:
Nikdo se tu nepřiznává k hříchům na talíři, to jste všichni tak zdraví a vzorní? 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: Deli

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, Damiana, anonym, anonym před 4237 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Damiana

Ne. Nikdy jsem žádnou dietu nedržela, ani se neřídila jídelníčkem. Nesnídám (už jsem to vypustila i v hotelích, pokud nemají třeba jen meloun, ananas nebo maliny 🙂, nejím ani pozdě večer. Ale proto, že nemám chuť. Nepiju alkohol, nekouřím, skoro každý den plavu nejméně tři hodiny, skoro každý den tančím – také nejméně tři hodiny. Hodně toho nachodím. Jsem schopná jít pěšky lesem tři kilometry na taneční odpoledne (s botama na přezutí v ruce), tam trsat tři hodiny, vrátit se pěšky, projít to ještě o dva kiláky dál – kvůli pravé italské zmrzlině, dát si deset kousků, jít zpátky do hotelu, pak na sebe hodit večernější model a protančit ještě třemi tanečními zábavami v různých hotelích – tak do tří do rána. Pak si na chvíli odfrknu a ráno jsem zase v bazénu. Zní to bláznivě, ale mě to baví. K jídlu si dám vždy přesně to, na co mám chuť. Ale je fakt, že mám hodně ráda saláty, zeleninu, celozrnné výrobky, ryby, Tofu. Nejím tlusté ani vepřové maso, nic ze zabijačky, uzeniny, omáčky… Ani sladkosti (vyjma té zmrzky a Porcelany), občas nějakou bio celozrnnou sušenku s třtinovým cukrem, protože se mi zdají chuťově výraznější.
Když to tak vezmu, tak asi žiju hodně zdravě, ale pro mě je to přirozené a nikdo mi nic nepředepsal. Myslím, že dodržovat něco, co tělu není příjemné, cpát se něčím, co mi nechutná, jen proto, že je to tak podle někoho „správné“, není dobré nejen pro tělo, ale hlavně pro naší mysl. Věčný dietář je otrávený, protivný, pořád myslí na to, co může a co ne. A to k pozitivnímu životu nepřispívá.
Na druhou stranu absolutně nemám problémy s tím uvařit skvělý sulc z nožiček, udělat domácí medovou šunku, upéct koleno nebo extra koláč, dort nebo něco, co nejede sice mně, ale má to rád můj manžel.
Myslím, že strava by měla být pestrá a vyvážená pořád, nejen v těhotenství, aby tělo mělo dostatečné živiny a energii.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
michykostra

Já žádnou konkrétní dietu nedržím. Snažím se nejíst moc sladkých jídel. A když dostanu na něco chuť a není čas jídla, napiju se sklenice vody.
Já tomu říkám Vodová dieta. Voda břicho naplní…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Nikdy jsem nedržela a nedržím žádné diety. Sním prakticky všechno i takzvaně nezdravá jídla. Miluji sladkosti i obyčejný párek.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pizlicka

jim lososa,ementaly,ale nizkotucne,kureci maso,kruti,ka­cenu,veprova jatra,vejce,ale----a v tom je ten fígl,jím zeleninu,bud tepelne zpracovanou-kvetak,brokoli­ce,bile zeli,cuketu,zelene fazolky,ruzickovou kapustu,vse v páře,i syro­vou,okurky,raj­cata,paprikym­rkev,kedlubny­.kdyz jim brambory,testo­viny,nebo ryzi,jím k tomu opet jen zeleninu.proto nepribiram na vaze.a rano bud tvaroh,ktery si sama dochutim bud medem,nebo domacim dzemem,nebo celozrny chleb s maslem a dzemem,nebo medem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
beluška

Pokud tomu dobře rozumím tak jsi těhotná. Papej všechno na co má tělíčko chuť, ono si samo říká. Neboj, kila půjdou pak rychle dolů. Koj 3 roky a uvidíš. Vím ze zkušenosti, po mých 25ti kg není ani památky Užij si to zkrátka, těhotná nebudeš každý rok.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
IvkaH

Nejvíc co jsem kdy zhubla bylo na ketodiet a maximálně mi vyhovují jejich formy jídel, které si dodnes kupuju. A jestli chceš zhubnout, tak doporučuju vyzkoušet jeden z jejich balíčků, ale to si musíš vybrat podle toho, jakou máš nadváhu https://www.ke­todiet.cz/c/vy­hodne-balicky/

Avatar uživatele
Pajka.111

No a už jsi ten Prodietix začala držet nebo nad tím zatím jen uvžuješ?

před 1702 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
XenieRo

Holky a podle čeho jste si volily program?

před 1668 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
XenieRo

Ahoj, já jsem na proteinové dietě. Koupila jsem si program od prodietix.cz a hlad jsem neměla, ty porce jsou sice hodně malé, ale syté. První tři dny spíš než hlad jsem měla chuť, byla jsem zvyklá jíst větší porce, ale nahradila jsem to množství zeleninou a po těch prvních třech dnech už to bylo úplně v pohodě.

před 1760 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
SuzanKa

A jaký program sis zvolila a podle čeho sis ho vybrala? :)

před 1731 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hanulka11

Tak snad když už sis to Deli zaplatila, tak to dodržíš ne?????

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Deli

Hanulko, o ty peníze za zpracování jídelníčku mi ani tak nejde, spíš přesně o to neubližovat sobě a hlavně tomu prckovi. To je ta nejsilnější motivace. Sotva jsem otěhotněla, našli mi několik důvodů, proč mám hned od počátku rizikové těhotenství. ☹ Moc si z toho ale nedělám, jen víc a častěji odpočívám. No a co mohu sama nejvíc ovlivnit je právě ta strava. Na druhou stranu – chutě se mnou mávají, 14 dní jsem nebyla schopna sníst kousek masa, teď už maso zas mohu, občas mne ale postihne zoufalá chuť na něco – a to musím mít. Naposledy to bylo mango (snědla jsem ho skoro celé sama, to bych taky neměla). Zaplať pánbůh nemám chutě na uzeniny nebo na sladkosti.

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

ad Deli: Nechápu proč máš výčitky zrovna z manga? Já zbodnu klidně dvě! Víš co je tam blahodárných enzymů pro dobré trávení, skvělou pleť a kolik obsahuje vitamínů? Jestli jsou tohle ty „prohřešky na talíři“, pak: Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa…:-D

před 4237 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Deli

Damiano, jedna z diet, které musím dodržovat, je dieta při těhotenské cukrovce. Tady se počítá každé jablko, jedno menší smím, dvě už ne… Natož mango…

před 4236 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

ad Deli: Jó tak, tak to jsem nevěděla… To je mi líto, že se musíš takhle omezovat. To je blbý… Přeji ti hodně zdraví 🙂

před 4236 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Deli

Díky 🙂

před 4235 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek