Avatar uživatele
anonym

Dokázala by současná věda sestavit androida, jako byl velitel Dat ze seriálu Star Trek: Nová generace?

android je robot, který vypadá jako člověk.

Interakce by asi nebyla tak jako má Dat, prý i s diktování textu do PC jsou problémy. jako jsou systémy, používají to třeba soudy, ale stojí to statisíce a nemůže si je dovolit BFU, aby nemusel dopis „datlovat“ na klávesnici do Wordu.

A co pohyby. Jsou k dispozici tak malé motorky, aby tento robot hýbal prsty jako člověk? V dnešním díle velitel dat hrál na kytaru

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4804 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
tuCZek

Myslím že technologie na to jsou – kromě baterií a to je právě problém zásadní

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

toto je zatím vrchol dnešní robotiky http://www.you­tube.com/watch?v=9q4qwLk­nKag

případně tohle
http://www.you­tube.com/watch?v=Ez­jkBwZtxp4&fea­ture=fvwrel

zasadni problem je umela inteligence, v tomto oboru je veda na samem pocatku … a vubec se to nedari 🙂 Napodobit kostru a svalstvo, oči, uši, všechny smysly by nebyl pro moderní robotiku problém, ale napodobit mozek který s tím vším správně naloží, je pořádná fuška.

neuronove site funguji jen v teorii, a algoritmy jakkoliv verne simulujici realitu nemaji nic spolecneho s umelou inteligenci schopnou prirozene dedukce a uceni se.

////

pokud jde o rozpoznavani mluveneho slova, mozna neni uplne nahoda ze zrovna Android telefony tohle uz umi, docela dobre. viz video http://www.you­tube.com/watch?v=HJQK1doW­cHs

stejně tak zvládají i syntézu řeši z původně psaného textu http://www.you­tube.com/watch?v=y­OJy6u9F6_E .. to však není ten hlavní problém.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek