Avatar uživatele
Minas

Dokázali byste stisknout tlačítko na elektrické židli?

Po dlouhé době jsem si zahrál Prison Architekta a zamyslel jsem se, jak se mají lidé, kteří mačkají tlačítko na popravu lidí na elektrické židli, dokázali byste ho zmáčknout? Je zabití vraha tlačítkem podle vás v pohodě, anebo je to stejné jako zabít matku nožem? (když vynechám kaluž krve z matky.. har har)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3203 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

V takovýchto situacích nikdo nedokáže odhadnout jak by se zachoval. Odpověď by mohl dát opravdu jen ten, kdo to již zkusil, a předpokládám, že nikdo takový mezi námi neni.
Zmáčknout tlačítko a zabít matku jsou dvě rozdílné věci, nelze je srovnávat. Nehledě k tomu, že tlačítko nemačká nikdy jen jeden člověk.
Sám za sebe ti můžu říct že ani k jedné z popsaných situací se nechystám. Matku už nemám a trest smrti byl u nás již dávno zrušen, takže celá otázka nedáván řádný smysl a zůstává jen blábolem.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
arygnoc

absolútne bez problémov.

myslím si totiž, že vraha by mali súdiť pozostalí obetí.
iba tí totiž poznajú stratu, ktorá bola vrahom spôsobená.

😉

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
alex.agent

Myslím si, že na elektrickém křesle nesedí jen tak nějací lidé, ale lidé, kteří si tam zaslouží být. Pokud člověk zabije několik dětí nebo připraví děti o rodiče a zníčí jim tak značnou část života, tak si myslím, že bych to tlačítko dokázal zmáčknout celkem lehce…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
KatkatkaW

Trest smrti je odpornost.
Když už bych někoho chtěla zabít (netýkající se zákona) tak nějak normálně, třeba zastřelit nebo otrávit nebo shodit z výšky. Přijde mi to více humánní.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek