Avatar uživatele
Skinn3r

Dokázaly by jste být šťastní bez dnešní moderní doby , nemít vůbec nic ?

Nemit PC,mobil,auto,e­lektřinu když třeba vidim lidi jak se hádaj jestli je lepší iOS nebo Android , AMD nebo NVIDIA , Škoda nebo Volkswagen , Tohle a tohle dyt se chovaj jak malý děti kdyby to nebylo neni co řešit co by vůbec ty lidi dělali ? To by se asi řešilo kdo má rychlejšího koně a hezčí manželku a víc svalů i když furt lepší než tyhle blbosti v dnešní době stojí to akorát zbytečný peníze je to hned rozbitý jakej má vubec smysl neco vyrobit lidi to koupí rozbije se to a zas dokola koupit novou věc stějne to tak nepude do nekonečna a jednou to skončí .
Doplňuji:
V tyhle situaci jaka je momentalne ted ne ze bych to nedokazal ale ani to uz neni mozny protoze tenhle system je postaven tak aby se lidi predhanely kdo je lepsi a bohatsi kdo ma vic majetku atd kdybych se vseho vzdal 7 miliard lidi me bude povazovat za bezdomovce v uvozovkach sice ja sem normalni clovek jako oni ale oni sou ty IN ten moderni clovek co nici planetu a ma desitky veci co nepotrebujou to ja bych bohuzel nemel takze bych byl nic a proc zit zivot pro nic .

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? briketka10 před 4276 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
briketka10

a jak jsi na tom ty ? dokázal bys to ?

kdybych byla žena pračlověka v té době bych nic takového zřejmě neřešila, jen bych udržovala oheň a měla povinnosti co tehdy ženy měly :D
to by se mi líbilo :o)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Proboha. Nejdeš ve svých úvahách cestou GVKB? Nechtěj před lidstvo stavět hned katastrofické scénáře. Máš pravdu v tom, že nynější konzumní společnost sebou nese všechna negativa, která to značí (lenost, pohodlnost, povrchnost, často hloupost, větší závist, hlubší zášť, protože soused si dovolil něco víc a hlavně proto, že na to „měl“…)
Ta dřívější doba v sobě měla také spoustu nedostatků. Lidé se dřeli, lopotili jen proto, aby si mohli pořídit další kus pole, aby mohli rozšířit fabriku, a ti, co na to neměli, dřeli a nadávali (a záviděli stejně jako dnes).
Máš pravdu i v tom, že dnešní zboží je nekvalitní a skoro nic nevydrží. Rozhodně nevydrží o moc déle, než je stanovená záruční doba. Proč taky? Kdyby sis koupil mobil, co by Ti vydržel 20 let, z čeho by žili výrobci a jejich zaměstnanci? Zato ale takové zboží nakupujeme relativně levně. Je otázka, zda je třeba mít tři mobily (dnes je to přece normální, ale můj bývalý lékař jich měl jeden čas na svém pracovním stole 7), zda je musí mít i malé děti ve škole atd.
Veškerá technika se dnes většinou vyrábí za velmi levné peníze v zemích, kde je velmi levná pracovní síla, čili na „východě“. Kolik zboží se dnes vyrábí u nás? A jaké zboží to vlastně je? Kvalita šla nesporně dolů a nezdá se mi, že by byla šance, že se to v dohledné době změní.
Jisté však je, že ani dnešní stav nevydrží na věky. Pokaždé přijde něco (vynález,válka, přírodní katastrofa,re­voluce), co posune vývoj jiným směrem. A je zatraceně dobře, že dnes nevíme jakým. Třeba by se nám to vůbec nelíbilo.
Doplňuji:
Skinne3r, tak to tolik neprožívej. To by ses totiž utrápil nad věcmi, které změnit nemůžeš. Taky jsem léta tvrdila, že by lidstvu bylo lépe, kdyby se vrátilo na stromy, živilo se banány a na veškerý „luxus“ se dokázalo vykašlat. Jenže mi najdi v ČR jeden banánovník. Tak snad jen ve sklenících. Kdysi tu koloval vtip o návratu rodiny do jeskyně s vyčíslením nákladů na její pobyt. Jenže tohle by asi nedokázal skoro nikdo z nás. I bezdomovci svým způsobem využívají dnešní technologie. Alespoň v tom, že někteří mají možnost „vybírat kontejnery“ a nemusí chodit žebrat. Ti, co žebrají, nechtějí jídlo, ale peníze. Většinou si pak za peníze jídlo nekupují.
Že jde žít „po staru“, toho důkazem jsou američtí Amiši (Amišové, Anemité, Amishové). Nevím ale, že by něco podobného existovalo jinde než právě v USA.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aramah

Proč tolik negativismu?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lakeysha

Takhle se to člověku těžko představuje, asi by mi scházely knihy. Ale jinak si řikám, kdo jinej by to měl zvládnout než fantazačka…akurát bych hodně blbě nesla některý víry, který dělaj z člověka vola, z přírody služku a z ženský majetek. Kdyby se jednalo o nějakej národ s rozumnou vírou, jděme do toho, konečně se Zemi uleví.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lukas.zmizik

řešili by se mezilidské vztahy a lidi jako takoví
Doplňuji:
a mne by to nevadilo

Upravil/a: lukas.zmizik

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Tom20

Konec světa to vyřeší a bude :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Ne, nedokázal. Žlutý vozítko bez střechy nebo čtyřkolku, tomu říkám ukázat se na co mají, to je ‚to navíc‘. Priorita obyčejných lidí je v něčem jiném. Proto všichni nemohou odpovědět – za chvíli jdou pracovat aby neumřeli hlady. Nestačí, že mladí budou živit parazity penzijních pojišťoven, maso se bude jíst pouze jednou za týden, nad to Kalousek zvedne dph aby to maso bylo z rýže. Kdo nemá nikoho, ani instituci která by mu v čase bez práce pomohla, buď přijde o střechu nad hlavou nebo se zabije. A ty značky všech těch novinek jsou akorát k hovnu. Stačí udržovat funkční věci, nefunkční prodat a nového nic nekupovat. Že je něco hned rozbitý- tomu se říká Plánované zastarávání http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Plá­nované_zastará­vání

http://transla­te.google.com/tran­slate?hl=cs&sl=­en&u=http://the­venusproject.com/en/jac­que-fresco

Mít jako zaměstnanec za šéfa rychlého blázna vede k předčasnému zestárnutí, zatímco vychvaluje darebáky se živnosťákem kteří pobírají příspěvky na bydlení a vyhýbají se práci. Se mzdami se pomalu dopotácet za dno udržitelnosti, kdy stačí nepracovat měsíc a už se topíte, když máte lehkou povahu a rodiče, můžete se kochat novými modely aut. Až nebudeš mít jednou podobné úvahy, a to nebude dlouho trvat, začneš přemýšlet nad základními potřebami co koupit abys neumřel. Jak začít podnikat a kde začít. A v tom ti pomůže ta technika která funguje. A kdo nemá co do huby, tomu radím půjčit si na rýži. Takže souhlas. Předhánění je přežitek. Představ si ale že by nebyla elektřina. Domníváš se že bys na tom byl lépe, nebo že by si byli všichni rovni? Stejně bys smutně koukal na ty, co obchodují s kožešinami nebo s čímkoliv a co se zdánlivě mají dobře. Někdo řekl, že bohatství je nemoc. Musím s tím souhlasit. Protože i chudoba je jako mor.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pizlicka

lukas.zmizik to vystihl.konecne by se resili mezilidske vztahy.predstav si-nadherna priroda,kazdy ma svuj domecek,svoji praci,ktera ho baví,ale pozor!za ni nedostanes vyplatu,ale trebas budes druhemu vyrabet boty,druhy pro tebe trebas postavi dum,dalsi ti usije saty a vsichni budou delat pro druhe.krasna priroda,zviratka okolo tebe,myslis,ze ti bude schazet pocitac,nebo ty TZV.vymozenosti dnesni doby?vzdyt je to postavene na hlavu---lide maji androidy,supr mobily,ale jen nekteri maji vlastni bydleni.co bys radeji volil?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
lukas.zmizik

a já bych si našěl tři nevěsty !

před 4276 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Kultura a společnost