Avatar uživatele
kapka

Dokážete se soustředit na podstatu sdělení moderátora?

Před chvílí mě Dr.Axl správně opravil, že je v metru na trase C výluka. Vůbec mi to nedošlo, přitom jsem viděla tuto zprávu
http://www.you­tube.com/watch?v=GJ9MVml­pCow
kde se o tom mluví. Prosím, podívejte se na video a řekněte, jestli byste se na tu správnou informaci dokázali soustředit nebo, jako já, byste si z příspěvku pamatovali úplně něco jiného. 😁

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? anonym, annas, Andělé, Drap, fcoop, anonym, redy, briketka10 před 4404 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Damiana

Můžu ti zaručit, že tohle je jeden z naprosto nejčastějších velikonočních přeřeků. Nejlepší je to přejít, ne se v tom ještě hňácat. Lidé mnohdy něco takového jen zaregistrují, ale když moderátor dělá jakoby nic, myslí, že se sami přeslechli. Horší je, když je to osobní.
V TV mám kolegyni/zmatkařku, která kdysi měla dělat rozhovor s JUDr. Žahourem. Byla nervózní a myslela jen na obsah živého vysílání. Jediné, co si z právníkova jména „zapamatovala“ bylo to, že zní staročesky a týká se nějakého známého blevajzu k jídlu. Přivítala ho slovy: Jsem ráda, že na Vaše dotazy bude dnes fundovaně odpovídat pan doktor Vejmrda…!
No, nezažaloval ji…:-)

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Milá kapko, z toho si nic nedělej, jak píše profík Damiana, je to běžné.
Stačí se řídit osvědčeným „Důveřuj, ale prověřuj!“.
Já obvykle nespoléhám na 1 zdroj a navíc díky dennímu cestování v MHD vnímám aktuální hlášení v metru, dodatkové cedulky na staničních sloupcích tramvajových refýží a stejně si nakonec dám autentické vyhledávání ne webu DP, kde je nejčerstvější aktualizace.
A ještě dva poznatky:

  1. Jsou-li jízdní řády na žlutém papíře, znamená to nějakou změnu, dočasný stav, výluku, objížďky apod.
  2. Přes přesný výpis spojů a přestupů jsem už dávno zjistil, že spojení vychází z ideálního stavu (bez zpoždění v dopravních špičkách apod.). Takže, i když nastoupím v určený čas na určeném místě, nemusí to být ještě záruka návaznosti přestupů a dojezd do cíle v požadovaný čas.

A naopak při přestupech v metru jsou minuty na přechody ve stanicích uvedeny i pro pomalé babky. Pokud jsem tedy čilý jak fretka, obvykle stíhám ještě předchozí spoj a doháním tak předchozí kumulované ztráty.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Tak toto byl obzvláště podařený přeřek. Musím ti dát za pravdu, že skutečná podstata informace uniká. Ono jer to i bez přeřeknutí ,při současném způsobu moderování někdy dost obtížné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Jakápak výluka když jde o šukání .

Vždyť tam ta informace ani nebyla celá !
Doplňuji:
Ono to ani přeřeknutí být nemuselo. Krajově se tomu švihání opravdu říká šukání. Tu výluku jsem tam ale opravdu neslyšel.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Na škole by moderátor s takou informáciou odišiel do lavice s ‚nedostatočnou‘. je to ukážka, ako dôležitá informácia nemá vyzerať.
Zaujímalo by ma, ak by niekto na základe takejto nekvalitnej infomácie mal škodu, zodpovedal by sa reportér alebo postihnutý?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek