Avatar uživatele
Killmen

Ahoj, chtěl bych poradit co bych měl dělat, abych spal normálně

Dřív jsem o víkendu spal asi 10 nebo 11 hodin a poslední dobou spím 7-max.8 hodin a to je ještě míň než doba spánku, když mám ráno vstavat do školy. Trochu mě to trápí, protože zdravě se má spát nejmíň 8 hod.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3442 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Potřeba spánku je u každého jiná. 7–8 hodin, jak uvádíš, je dosti dlouhý spánek.
Záleží spíše na tom, jestli se po probuzení cítíš svěže, odpočinutý a s plným elánem frčíš do školy. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Alesh

Jo, to je složitý, kolik ti je let? Já měl takové období někde kolem konce prvního stupně. Obecně ti pomůže se tím nenervovat, neřešit to, srovná se to, uvidíš. Nikde není psáno, že když nebudeš spát alespoň 8 hodin, že na to umřeš apod. Prostě si večer lehni a nesnaž se usnout, zhasni si, přemýšlej o všem možném, spíš samozřejmě o tématech, které nejsou stresujícího charakteru.
Druhá podpůrná věc, která zpravidla dobře funguje je unavit se a to jak fyzicky, tak psychicky. Sport, pohyb na čerstvém vzduchu, tedy i práce, že? 🙂
Rozhodně si neber nějaké prášky na spaní, to je kravina. Můžeš zkusit před spaním sklenici teplýho mlíka, meduňkový čaj aj. zkrátka babské rady.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Turkiš

Můžeš si dát pod polštář levanduli, aby se ti dobře spalo. Před spaním pij ohřáté mléko. Zatáhni si závěsy ať ti nejde světlo do pokoje a SPI s hlavou od okna. Snad se ti podaří spát dýl.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Putin

Einstein spal 12 hodin, stal se nejznámějším fyzikem na světě. Na druhou stranu, Napoleon spal 2× za den a dohromady pouze 4 hodiny denně 🙂 Jak už píše marci1, každý to má jinak; já například spím většinou 6 – 7 hodin a to dobrovolně, jelikož spát můžu jít kdy chci. Ale pokud ty chceš spát více hodin, tak zkus ve dne třeba cvičit, běhat, nějak vyčerpat energii :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek